Fotopostup: Mäsový koláč

Dávate pred sladkou večerou prednosť slaným dobrotám? Ak radi skúšate nové recepty, tento skvelý mäsový koláč vám určite ulahodí. A navyše, hravo zasýti celú rodinu. Jemné zemiakové cesto a náplň z tých najlpších surovín sú zárukou chutného úspechu. Stačí sa len zahryznúť! :-)

Potrebujeme:

Cesto:

200 g zemiakov

200 g múky

1 vajce

50 g masla

...

Soľ

Náplň:

500 g bravčového karé

2 papriky

1 paradajka

2 menšie cibule

100 ml smotany na šľahanie (33%)

100 ml mlieka

2 menšie vajcia

2 lyžice rajčinového pretlaku

Soľ

Čierne mleté korenie

Strúhaný syr

Postup:

Zemiaky očistíme, nakrájame na menšie kúsky a uvaríme v slanej vode.  Keď sú mäkké, scedíme vodu a zemiaky roztlačíme na kašu. Pridáme vajce, maslo a dobre premiešame. Potom pridáme múku a vypracujeme cesto. Cesto vtlačíme do pripravenej formy tak, aby bolo nie len na dne, ale aj na okrajoch formy.

Plech vložíme do chladničky a pripravíme si náplň. Cibuľu nakrájame na jemno a osmažíme na troche oleja. Pridáme mäso, ktoré ochutíme soľou a restujeme, kým nie je mäkké. Do panvice pridáme nakrájanú paradajku a papriku a necháme chvíľu na panvicu. Potom zložíme z ohňa, necháme vychladnúť a navrstvíme na cesto.

V miske zmiešame smotanu, mlieko a paradajkový pretlak. Pridáme vajcia, soľ, korenie a všetko spolu premiešame. Zmes rovnomerne nalejeme na vrch koláča.

Koláč pečieme vo vyhriatej rúre cca 40 minút pri teplote 200 stupňov. 10 minút pred koncom vyberieme plech z rúry a posypeme syrom.

Podávame ešte teplé.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

zdroj: vk