plny-hrniec_transparent_negativ.png

Fotopostup: Mäsové kvietky

Skvelé domáce pečivo, ktoré navonok nie len krásne vyzerá, ale vo vnútri ukrýva chutné mäsové prekvapenie. Pripravte si chutnú večeru, alebo jednoducho slanú chuťovku, ktorú s naším fotopostupom zvládnete vykúzliť ľavou-zadnou. :-)

Potrebujeme:

200 ml mlieka

1 vajce

75 g masla

20 g čerstvých kvasníc

1 lyžičku suchých kvasníc

1 lyžicu soli

1 lyžicu cukru

1 kg pšeničnej múky (podľa toho koľko cesta chceme mať)

300 g jemnej salámy nakrájanej na hrubšie plátky

Postup:

Droždie rozpustíme v teplej vode. Mlieko zmiešame v miske s cukrom, soľou a maslom, zmes vlejeme do vody s kvasnicami. Pridáme múku a vypracujeme hladké cesto.

Keď je cesto hotové, prikryjeme ho a necháme na teplom mieste odpočívať cca 1 hodinu.

Potom cesto rozvaľkáme na pomúčenej doske (nie na veľmi tenkú vrstvu, aby sa nepotrhalo) a pomocou šálky alebo misky vyrežeme z cesta párny počet kruhov.

Na polovicu kruhov vložíme salámu a prikryjeme druhým kruho. V každom kruhu urobíme 8 rezov. Vznikne nám 8 neúplných trojuholníkov. Každé dva susediace trojuholníky vytočíme smerom od seba (viď obrázok).

Takto pripravené pečivo preložíme na plech vystlaný papierom na pečenie (príp. vymastený) a povrch každého „kvetu“ potrieme rozšľahaným vajíčkom. Pečieme vo vyhriatej rúre pri teplote 180 stupňov, kým kvety nie sú na povrchu zlatisté.

Vyberieme z rúry, necháme chvíľku vychladiť a podávame ešte teplé.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

zdroj: vk

Najlepšie recepty na dnes