Fotopostup: Malinové hviezdice z lístkového cesta

Lístkové cesto je ideálnou voľbou na rýchle a chutné dezerty. Ak k nemu pridáte lahodný smotanový syr a sviežu chuť malín, vytvoríte delikátny dezert, ktorý dotvorí idylu pohodového nedeľného popoludnia.

Potrebujeme:

1 balenie smotanový syra

1/3 šálky kryštálového cukru

2 lyžičky citrónovej šťavy

1 lyžičku citrónovej kôry

2 lyžičky vanilkového extraktu

...

2 balenia rozvalkaného lístkového cesta

½ šálky malinového džemu

1 vajce

1 ½ šálky čerstvých malín

Práškový cukor na ozdobenie

Postup:

Rúru nastavíme na 180 stupňou a pripravíme dva plechy, ktoré pokryjeme papierom na pečenie.Vo väčšej miske vyšľaháme pri nízkych otáčkach smotanový syr s cukrom, citrónovou šťavou, citrónovou kôrou, vanilkou a dáme bokom.

Raspberry Cream Cheese Pinwheel Pastries Recipe

Rozbalíme si lístkové cesto a každý hárok rozdelíme na štyri štvorce. Tie opatrne premiestníme na pripravené plechy tak, aby sa nedotýkali.

Vidličkou popicháme všetky štvorce a potom do stredu každého nanesieme zmes smotanového syra (približne 1 ½ lyžice) a jemne rozotrieme do tvaru malého kruhu. Na smotanový syr nanesieme kopček malinového džemu a potom pridáme na vrch 3-4 maliny.

Ostrým nožom vytvoríme 4 rezy smerujúce od náplne ku krajom každého štvorca a začneme skladať do tvaru hviezdice.

Raspberry Cream Cheese Pinwheel Pastries Recipe

Raspberry Cream Cheese Pinwheel Pastries Recipe

V malej miske rozšľaháme vajce a pomocou štetca potrieme povrch každej hviezdice.

Pečieme vo vyhriatej rúre 20 až 25 minút alebo kým povrch hviezdic nie je zlatistý.

Prajeme vám dobrú chuť. :-)

zdroj: justataste