Fotopostup: Kuracie stehnienka v mešci

225

Máte chuť na skvelé jedlo v originálnom prevedení? Pečené kuracie stehienka patria medzi overenú nedeľnú „klasiku“. Ak k nim však pridáte lahodnú hubovú plnku a kreatívne prevedenie, vznikne celkom nový pokrm, ktorý si určite zamilujete. Prekvapte svojich blízkych chutnými mešcami plnými skvelých chutí.

Potrebujeme:

600 g rozvaľkaného lístkového cesta

6 ks dolných kuracích stehien

300 g húb (čerstvých alebo mrazených)

700 g zemiakov

150 g cibule

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

50 ml mlieka

30 g masla

Soľ

Korenie

Olej

Postup:

Zemiaky očistíme a uvaríme do mäkka.

Cibuľu aj huby očistíme a najemno nakrájame.

Na oleji najskôr osmažíme cibuľku, potom pridáme huby a smažíme na miernom plameni, kým sa neodparí tekutina (cca 10 -15 minút).

Kuracie stehná ochutíme soľou, korením a osmažíme na panvici z oboch strán do mäkka (cca 25 – 30 min.). Potom zložíme z plameňa a necháme vychladnúť.

Pripravíme si plnku. Uvarené zemiaky spolu s maslom, soľou a mliekom popučíme a predáme k nim cibuľovo-hubovú zmes. Poriadne premiešame, aby sa všetky ingrediencie prepojili. Takto pripravenú plnku necháme vychladnúť.

Z lístkového cesta vykrojíme 6 štvorcov s rozmermi cca 15×15 cm. Do stredu každého štvorca vložíme kuracie stehno a nanesieme naň 2-3 lyžice hubovo-zemiakovej plnky (viď obrázok). Potom stehienka zabalíme do tvaru mešca, ktorý pri konci stiahneme pomocou nite (nie však príliš natesno).

Mešce preložíme na plech vystlaný papierom na pečenie. Môžeme ich zabaliť do alobalu, aby sa cesto nespálilo.

Pečieme vo vyhriatej rúre 15-20 minút pri teplote 180 stupňov. Keď sú mešce upečené, odstránime niť a môžeme servírovať.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Témy:


Pridajte svoj komentár