Fotopostup: Kapustový koláč s klobáskou

Dnes som na obed zvolila jednoduchú a pritom skvelú variantu slaného koláča – tentokrát s lákavou kapustovo-klobáskovou náplňou. Ak máte aj vy chuť na niečo dobré, čo zároveň nevyžaduje zdĺhavú prípravu, tento recep sa vám určite bude hodiť! :-)

Potrebujeme:

Cesto:

250 g majonézy

250 g kyslej smotany

4 vajcia

1 lyžičku jedlej sódy

300 g hladkej múky

...

Náplň:

400 g hlávkovej kapusty

400 g klobásky alebo párkov

Soľ a korenie podľa chuti

Postup:

Všetky ingrediencie na cesto zmiešame a vypracujeme hmotu, ktorá by mala mať konzistenciu hustej smotany.

Kapustu nakrájame na kocky a klobásu na menšie kúsky. Na panvici, alebo priamo na plechu rozpálime trochu oleja a krátko osmažíme klobásku. Potom pridáme kapustu a všetko spolu restujeme za stáleho miešania. Zmes môžeme osoliť a okoreniť podľa chuti.

Náplň potom jednoducho zalejeme cestom, vložíme do vyhriatej rúry a pri teplote 200 stupňov pečieme, kým koláč nie je na povrchu hnedastý (viď obrázok).

Hotový koláč necháme chvíľu vychladnúť a môžeme podávať.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

zdroj: vk