plny-hrniec_transparent_negativ.png

Fotopostup: Famózna tvarohovo – kakaová roláda

Voľné víkendové dni si bez skvelého dezertu nevieme takmer vôbec predstaviť. Dnes vám prinášame výnimočnú pochúťku plnú tvarohu a kakaa so sladkým ovocím vo vnútri. Jednoducho perfektný dezert pre perfektný víkend plný pohody. Dobrú chuť! :-)

Potrebujeme:

Cesto:

2 lyžice polohrubej múky

2 lyžice kakaa

2 lyžice kryštálového cukru

3 vajcia

½ bal. prášku do pečiva

Náplň:

1 vajce

400 g jemného tvarohu

3 lyžice cukru

50 ml kyslej smotany (10%)

1 bal. vanilkového cukru

1-2 banány

Na ozdobu:

Práškový cukor

Ďalej budeme potrebovať:

Plech na pečenie s rozmermi 26 x 37 cm

Postup:

Najskôr si pripravíme náplň. V miske zmiešame všetky ingrediencie na náplň a vypracujeme hladkú hmotu. Necháme bokom a začneme s prípravou cesta.

Шоколадный рулет с творожной начинкой и бананом

Vajcia rozdelíme na bielky a žĺtky. Žĺtky vyšľaháme s cukrom do peny. Do tejto hmoty postupne všľaháme múku zmiešanú s kakaom a práškom do pečiva.

Z bielkov ušľaháme tuhý sneh, ktorý následne opatrne vmiešame do žĺtkovej zmesi.

Pripravíme si plech na pečenie s rozmermi (26 x 37 cm), ktorý vystelieme papierom na pečenie. Na plech vylejeme tvarohovú náplň. Na náplň potom nalejeme kakaové cesto.

Plech vložíme do vyhriatej rúry a pečieme pri teplote 180 stupňov 15-18 minút.

Upečené cesto s tvarohovou náplňou preložíme na navhlčenú utierku posypanú práškovým cukrom. Na kraj uložíme olúpaný banán a zrolujeme.

Necháme chvíľku vychladnúť a môžeme podávať.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

zdroj: koolinar

Najlepšie recepty na dnes