plny-hrniec_transparent_negativ.png

Fotopostup: Domáce sušené paradajky s bazalkou

Sušené paradajky sú vynikajúcou prísadou do mnohých pokrmov a aj obyčajnému jedlu dokážu dodať jedinečný šmrnc. Sušené paradajky som doteraz zvykla kupovať v obchode, ale povedala som si, prečo nevyskúšať ich výrobu doma? Výsledok stál skutočne za to a preto sa oň s vami rada podelím. :-)

Potrebujeme:

¼ šálky olivového oleja

Soľ

Oregano

Čerstvú bazalku

12 – 14 paradajok

1 hlávku cesnaku

4-5 ks kapary

Postup:

Rajčiny nakrájame na mesiačiky a stopky odstránime.

Plech na pečenie vymastíme olivovým olejom a uložíme naň kúsky paradajok. Paradajky pokvapkáme olivovým olejom, posypeme soľou a oreganom (môžeme použiť aj iné korenie napr. červenú papriku, čierne mleté korenie, atď.). Cesnak rozdelíme na strúčiky a tie vložíme medzi jednotlivé kúsky paradajok.

Plech vložíme do rúry nastavenej na teplotu 80 stupňov a necháme pri tejto teplote v rúre po dobu 10 hodín.

Ak vám tento spôsob prípravy nevyhovuje, môžete zvoliť tento postup: rúru vyhrejme na 180 stupňov, vložíme plech s paradajkami, zvýšime teplotu na 220 stupňov a necháme pri tejto teplote piecť 10-12 minút. Potom rúru vypneme, avšak neotvárame dvierka po dobu ďalších 4-5 hodín. Potom tento postup zopakujeme a rúru opäť neotvárame po dobu 4-5 hodín.

Pripravíme si čisté uzatvárateľné poháre.

 

Na dno nalejeme niekoľko kvapiek olivového oleja, vložíme kúsky paradajok spolu s cesnakom, pridáme niekoľko lístkov čerstvej bazalky a kapary. Opäť pokvapkáme olivovým olejom a takto vrstvíme, kým pohár nie je plný.

 

Do pohárov môžeme pridať aj olej z plechu, na ktorom sa paradajky piekli. Potom poháre uzavrieme a skladujeme v chladničke po dobu 3 týždňov.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

zdroj: vk

 

 

 

Najlepšie recepty na dnes