Fotopostup: Domáce piškóty

1204 0

Piškóty tvoria základ mnohých obľúbených dezertov a sladkých pochúťok. Mnohí z nás kupujú hotové piškóty v obchode, avšak rozhodne stojí za pokus vyskúšať tieto obľúbené sušienky pripraviť aj doma. Určite nám dáte za pravdu, že kupovaná verzia sa im ani zďaleka nevyrovná!

Potrebujeme:

3 vajcia

100 g kryštálového cukru

90 g hladkej múky

Soľ

20 g masla

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

30 g práškového cukru

Postup:

Pri príprave domácich piškót je dôležité, aby bolo cesto husté a vzdušné. Bielky vyšľaháme v miske na tuhý sneh.

Žĺtky spolu so 75 g cukru ušľaháme do peny.  Bielkovú a žĺtkovú hmotu opatrne premiešame. Do hmoty postupne vmiešame 75 g múky zmiešanej so štipkou soli.

Rúru nastavíme na 150 stupňov a pripravíme si plech na pečenie, ktorý vymastíme maslom a vysypeme múkou.

Z cesta tvarujeme piškóty dlhé cca 10 cm. Môžeme použiť buď cukrárenské vytláčatko na cesto, alebo obyčajný sáčok na ktorom spravíme v rohu otvor cca 14 cm veľký.

Zostávajúci práškový cukor zmiešame s kryštálovým cukrom a polovicou tejto zmesi posypeme piškóty.

Počkáme 10 min. kým sa cukor nerozpustí a opäť posypeme zvyšným cukrom. Počkáme 2 minúty a plech vložíme do rúry. Pečieme, kým piškóty nie sú na povrchu zlatisté.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

 

Témy:


Pridajte svoj komentár