plny-hrniec_transparent_negativ.png

Takúto pochúťku z cukety ste ešte nejedli: Zmiešajte ju s mletým mäsom, prelejte smotanou a šup do rúry, z tej chuti budete nadšení!

Vynikajúca večera pre celú rodinu. Vyskúšajte kombináciu šťavnatej cukety, mletého mäsa a smotany, ktorá tomuto pokrmu dodáva lahodnú chuť a nezameniteľnú vôňu. Tak poďme na to, nech môžete čím skôr ochutnať! :-)

Potrebujeme:

5 ks malá cuketa

400 g mletého mäsa

2 cibule

2 lyžice paradajkového pretlaku

7 menších paradajok

100 g strúhaného syra

4 vajcia

150 g kyslej smotany

Soľ, čierne mleté korenie, olivový olej

Postup:

Cibuľu nakrájame nadrobno a osmažíme na panvici. Pridáme mleté mäso, soľ, korenie a paradajkový pretlak, krátko podusíme.

Cukety očistíme, postrúhame a odstránime prebytočnú šťavu.

Paradajky nakrájame na plátky.

V miske zmiešame vajíčka s kyslou smotanou a soľou.

Formu na pečenie vymastíme olivovým olejom. Na spodok navrstvíme polovicu strúhanej cukety, na ňu navrstvíme mäsovú zmes a tú pokryjeme druhou polovicu strúhanej cukety. Na vrch uložíme kolieska paradajok. Všetko zalejeme smotanovo-vajíčkovou zmesou a posypeme strúhaným syrom. Môžeme pridať ľubovoľné zelené bylinky (kôpor, petržlenovú vňať,…).

Pečieme vo vyhriatej rúre približne 30 minút pri teplote 180 stupňov.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

zdroj: vk

Najlepšie recepty na dnes