Fotopostup: Cibuľový koláč z lístkového cesta

Skvelý obed, alebo lahodný olovrant. Vyskúšajte vynikajúci cibuľovo – smotanový koláč, ktorý chutí vynikajúcu, či už ho podávate teplý alebo studený.

Potrebujeme:

Formu na pečenie s priemerom 22 cm a vyššími okrajmi

400 g rozvaľkaného lístkového cesta

3 väčšie cibule

3 vajcia

4 lyžice kyslej smotany

...

100 g strúhaného tvrdého syra

Soľ, mleté čierne korenie podľa chuti

Rastlinný olej

1 vajce na potretie

Postup:

Cibuľu očistíme, prekrojíme na polovice a nakrájame na tenké pásiky, ktoré osmažíme na rastlinnom oleji dozlatista. Dochutíme soľou a korením.

Potom si pripravíme náplň. Vajcia rozšľaháme s kyslou smotanou a pridáme strúhaný syr. Všetko spolu premiešame a ochutíme soľou a korením.

Lístkové cesto rozvaľkáme a vystelieme ním pripravenú formu na pečenie. Ak máme nižšiu formu a cesto presahuje cez okraje, odrežeme ho. Na cesto navrstvíme opraženú cibuľu a zalejeme vaječno-smotanovou zmesou.

Zvyšné lístkové cesto spojíme a opäť rozvaľkáme. Potom z cesta vykrojíme pásiky a vytvoríme z nich mriežku na povrchu koláča. Mriežku potrieme rozšľahaným vajíčkom.

Koláč pečieme vo vyhriatej rúre pri teplote 220 stupňov 25-35 minút.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

zdroj: vk