Chytrý zákusok: Na plech nalejete jednoduché cesto a z rúry vyberiete zákusok s lahodným krémom uprostred!

Pýtate sa, prečo chytrý? Odpoveď je jednoduchá: na rozdiel od iných zákuskov, v ktorých musíme pripravovať zvlášť krém a zvlášť cesto, tento dezert to vyrieši za vás počas pečenia. V priebehu pečenia sa totiž oddelí jemný vanilkový krém od korpusu a po upečení tak máte fantastickú pochúťku s lahodným krémom uprostred.

Potrebujeme:

110 g hladkej múky

4 vajcia

500 ml teplého mlieka

150 g kryštálového cukru

15 g vanilkového cukru

...

125 g roztopeného masla

Postup:

Žĺtky oddelíme od bielkov. Žĺtky vyšľaháme s cukrom a vanilkovým cukrom. Pridáme maslo a opäť vyšľaháme. Postupne do hmoty pri nízkych otáčkach zašľaháme múku a teplé mlieko. Vypracujeme hladkú hmotu bez hrudiek.

Z bielkov ušľaháme tuhý sneh a ten opatrne vmiešame do žĺtkovej hmoty.

Formu na pečenie (17 x 17 cm) vymastíme maslom a opatrne do nej vlejeme cesto. Pečieme vo vyhriatej rúre pri teplote 180 stupňov 45 minút.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

zdroj: vk