plny-hrniec_transparent_negativ.png

Fotopostup: Bublinkové palacinky

Tieto palacinky mi pripomínajú vôňu detstva, pretože nám ich vždy pripravovala naša starká. Rozhodla som sa, že tento víkend začnem s krásnou spomienkou na ňu a s chuťou lahodných bublinkových palaciniek.

Potrebujeme:

3 a ¼ šálky mlieka

10 g sušeného droždia

500 g hladkej múky

2 vajcia

2 lyžice cukru

1 lyžičku soli

2 lyžice oleja

Postup:

1/4 šálky mlieka zahrejeme, pridáme droždie, lyžičku cukru a štipku soli. Necháme odpočívať na teplom mieste, kým nevyjde kvások.

Do kvásku postupne pridávame vajcia, múku, zvyšné mlieko, cukor a soľ. Vypracujeme hladké cesto bez hrudiek. Nakoniec pridáme olej a cesto opäť premiešame.

Cesto necháme zakryté odpočívať na teplom mieste. Že je cesto správne vykysnuté zistíme podľa toho, že približne štvornásobne zväčší svoj objem.

Hotové cesto pomocou naberačky nalejeme na rozpálenú panvicu a vypražíme ako klasické palacinky. Palacinkové cesto bude na panvici vytvárať malé, praskajúce bublinky – podľa toho vieme, že je správne pripravené.

Podávame s džemom, šľahačkou, tvarohom alebo kyslou smotanou.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

zdroj: vk

 

Najlepšie recepty na dnes