Fotopostup: Baklažánovo – syrové mini pizze

Skvelé jedlo s výbornou chuťou, ktoré vás zasýti a môžete si ho pokojne dopriať bez výčitiek svedomia. Tieto „mini pizze“ totiž neobsahujú žiadnu múku a ich základ tvoria šťavnaté kolieska baklažánu. Ak si chcete dnes ľahký obed, alebo chutnú desiatu, táto pochúťka bude pre vás tým pravým.

Potrebujeme:

2 baklažány

4-5 väčších paradajok

3-4 strúčiky cesnaku

200 gramov nízkotučného strúhaného  syra

Olivový olej (príp. akýkoľvek rastlinný olej)

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

2 – 3 lyžice nasekanej petržlenovej vňate

Soľ a korenie podľa chuti

Postup:

Baklažány umyjeme a nakrájame na plátky hrubé 5-6 mm. Plátky ochutíme z oboch strán soľou a korením. Papier na pečenie potrieme olejom a uložíme naň kolieska baklažánu.

Strúčiky cesnaku pretlačíme a zmiešame s menším množstvom vody. Touto zmesou potrieme každé koliesko baklažánu. Každé koliesko potom posypeme strúhaným syrom.

Paradajky nakrájame na plátky a uložíme ich na vrstvu syra. Takto pripravený plech s mini pizzami vložíme do vyhriatej rúry a pečieme pri teplote 175 – 180 stupňov cca 25 minút.

Hotové pizze posypeme petržlenovou vňaťou a môžeme podávať.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

zdroj: vk