Fotopostup: Ananásové kvety

23

Pútavá, jedinečná a navyše veľmi chutná dekorácia, ktorá sa stane ozdobou vašich sladkých dezertov. A najlepšie na tom je, že jej príprava je skutočne jednoduchá. Presvedčte sa sami!

Postup:

Veľmi ostrým nožom odstránime vrchnú a spodnú časť ananásu.

Odstránime kôru.

Pomocou malej lyžičky odstránime z povrchu ananásu semienka.

Ananás nakrájame na veľmi tenké (takmer priesvitné) plátky a preložíme ich na plech, vystlaný papierom na pečenie. Pečieme vo vyhriatej rúre pri teplote 120 stupňov približne 30 minút. V priebehu pečenia je však dôležité ananás dôkladne sledovať.

Po upečení by mali byť plátky takmer vysušené a „zmrštené“. To je ten správny okamih, kedy ich prenesieme do formy na muffiny tak, aby konce smerovali nahor. Necháme vo forme odležať niekoľko hodín (príp cez noc), aby jednotlivé plátky získali tvar kvetu.

zdroj: technique from Martha Stewart
Témy:


Pridajte svoj komentár