Fitness dobrota: Zapekané karfiolové misky

Ak nemáte čas na prípravu zložitých jedál, ale radi by ste si dali niečo teplé a zdravé, máme pre vás skvelý recept, ktorý zvládnete za pár minút. Karfiol je vynikajúcim zdroj vitamínov a živín, ktorý z tejto zeleniny robia doslova superpotravinu. V kombinácii so syrom, vajíčkami a paradajkou vás však aj skvele zasýti.

Potrebujeme:

300 g karfiolu

20 ml olivového oleja

100 ml mlieka (mlieko môžeme nahradiť kyslou smotanou alebo bielym jogurtom)

1 paradajku

Štipku soli

...

70 g nízkotučného strúhaného syra

4 vajcia

Kurkumu

Postup:

Karfiol najskôr upravíme blanšírovaním – to známena, že umytý karfiol rozdelíme na menšie ružičky a tie 2 minúty povaríme vo vriacej vode s trochou kurkumy. Potom karfiol okamžite preložíme do  studenej – až ľadovej vody. Zelenina si vďaka tejto metóde zachová prirodzenú sviežosť, chuť a predovšetkým vitamíny.

Pripravíme si formičky, ktoré vymastíme olivovým olejom a do vnútra navrstvíme blanšírovaný karfiol. Karfiol pokryjeme plátkami paradajky.

Vajcia rozšľaháme s mliekom a štipkou soli, touto zmesou potom zalejeme zeleninu. Nakoniec posypeme vrch strúhaným syrom a vložíme do vyhriatej rúry. Pečieme pri teplote 180 stupňov približne 25 minút.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)