Výborná a jednoduchý večera z cukety a syra.
Fit a veľmi chutná, odporúčam vyskúšať každému.
Navyše, je to oveľa jednoduchšie, ako obaľovanie cukety v trojobale a vyprážanie.
Skvelý recept, ktorý rozhodne stojí za vyskúšanie.
Ozvláštniť ho môžete obľúbenými koreninami, prípadne čerstvými bylinkami.
Potrebujeme:
2 cukety
2 vajíčka
soľ
korenie
150 parmezánu alebo mozzarelly či iného nízkotučného syra
Voliteľné:
Šunku nakrájanú na kocky
Hrášok alebo kukuricu scedené z nálevu
Čerstvé bylinky
Koreniny podľa chuti
Postup:
Cuketu umyte a ošúpte.
Nastrúhajte na hrubom strúhadle.
V prípade, že máte novú cuketu s tenkou šupkou, nemusíte ju odstraňovať.
Z nastrúhanej cukety sa pokúste dostať čo možno najväčšie množstvo vody.
Rukami ju poriadne postláčajte.
Prebytočnú vodu vylejte.
Potom cuketu zmiešajte s 50 g nastrúhaného syra.
Pridajte vajíčka, šunku, zeleninu.
Ochuťte pomocou soli a korenia – preháňať to nemusíte, dosoliť sa to dá vždy.
Ja som pridala aj nasekanú petržlenovú vňať.
Vzniknutú zmes vložte do zapekacej misky alebo pekáča.
Povrch zmesi zasypte zvyšným množstvom nastrúhaného.
Prikryte alobalom a dajte piecť na 190 ° po dobu 30. minút.
Potom alobal odstráňte a pečte, kým syr nezozlátne.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)