Výborný obed, ktorý je ľahký a veľmi, veľmi chutný.
Potrebujeme:
2 kuracie rezne (prsné bez kože)
10 nových zemiakov (ak nechcete zemiaky, použite cuketu – tú ale použijeme bez predvárania)
1 červená paprika
1 malá feferónka
½ šálky strúhanú nízkotučnú mozzarellu, alebo iný syr
soľ a korenie
petržlenovú vňať
olej olivový
Postup:
Kuracie prsia nakrájame na polovicu a posypeme soľou a korením. Umyte a ošúpané zemiaky varíme asi 5 minút v osolenej vode, potom ich nakrájame na plátky. Očistíme papriku, umyjeme a nakrájame na kocky. Zemiaky, papriku, feferónku a strúhaný syr preložíme do misky, pokvapkáme olivovým olejom, okoreníme soľou a korením a vložíme do formy na pečenie.
Položte kúsky kuracích pŕs na zeleninovú zmes a dajte do predhriatej rúry na 180 stupňov, pečte asi 30 minút. Vyberte z rúry, posypte nasekanou petržlenovou vňaťou a podávajte.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)