Máte chuť na skvelý obed, ktorý vás zasýti, nabije energiou a môžete si ho dopriať celkom bez výčitiek? Vyskúšajte zdravé fašírky z kuracieho mäsa a pohánky. Určite vám zachutia.
Potrebujeme:
500 g mletého kuracie mäsa – z kuracích pŕs
150 g pohánky
2 vajcia
100 g cibule
Soľ a korenie podľa chuti
Zelené bylinky
1 lyžicu olivového oleja
Celozrnnú strúhanku na obaľovanie
Postup:
Pohánku prepláchneme pod tečúcou vodou a uvaríme v osolenej vode domäkka.
Mleté mäso zmiešame s nadrobno nakrájanou cibuľkou, vajíčkami, olejom, zelenými bylinkami, soľou a korením. Nakoniec k mäsu primiešame uvarenú pohánku.
Z hmoty tvarujeme menšie fašírky, ktoré obalíme v strúhanke a preložíme na plech vystlaný papierom na pečenie.
Vložíme do vyhriatej rúry, kde pri teplote 190 stupňov pečieme, kým fašírky nie sú dostatočne upečené. Počas pečenia fašírky obrátime, aby sa zapiekli z oboch strán.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)
zdroj: vk