Fit kuracie fašírky s pohánkou

Máte chuť na skvelý obed, ktorý vás zasýti, nabije energiou a môžete si ho dopriať celkom bez výčitiek? Vyskúšajte zdravé fašírky z kuracieho mäsa a pohánky. Určite vám zachutia.

Máte chuť na skvelý obed, ktorý vás zasýti, nabije energiou a môžete si ho dopriať celkom bez výčitiek? Vyskúšajte zdravé fašírky z kuracieho mäsa a pohánky. Určite vám zachutia.

Potrebujeme:

500 g mletého kuracie mäsa – z kuracích pŕs

150 g pohánky

2 vajcia

100 g cibule

Soľ a korenie podľa chuti

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Zelené bylinky

1 lyžicu olivového oleja

Celozrnnú strúhanku na obaľovanie

Postup:

Pohánku prepláchneme pod tečúcou vodou a uvaríme v osolenej vode domäkka.

Mleté mäso zmiešame s nadrobno nakrájanou cibuľkou, vajíčkami, olejom, zelenými bylinkami, soľou a korením. Nakoniec k mäsu primiešame uvarenú pohánku.

Z hmoty tvarujeme menšie fašírky, ktoré obalíme v strúhanke a preložíme na plech vystlaný papierom na pečenie.

Vložíme do vyhriatej rúry, kde pri teplote 190 stupňov pečieme, kým fašírky nie sú dostatočne upečené. Počas pečenia fašírky obrátime, aby sa zapiekli z oboch strán.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

zdroj: vk