Výborný a ľahká šalát k mäsu, ale aj na pečivo a špeciálne ku grilovaným dobrotám.
Žiadna majonéza, z tohoto šalátu vám určite nebude ťažko.
Navyše, je výborný, ako sa pokúšate schudnúť.
Na večeru s kúskom celozrnného pečiva, alebo aj samotný, je naozaj výborný a sýty.
Potrebujeme:
2 zväzky reďkoviek
1 zväzok pažítky
4 vajcia
1/4 malej cibuľky (približne 15 g)
Cottage cheese (1 balenie)
1 polievková lyžica horčice
soľ
korenie podľa chuti
Voliteľné:
kvapka citrónovej šťavy
Postup:
Najskôr si pripravíme všetky prísady, ako prvé začíname s vajíčkami.
Uvarte vajcia a nechajte ich vychladnúť, ošúpte.
Nakrájajte na kocky.
Ak má syr príliš veľa tekutiny, nechajte ju stiecť, aby šalát nebol príliš mokrý.
Syr zmiešajte s horčicou.
Ošúpte cibuľku, nakrájajte na malé kocky.
Umyte reďkovky, osušte, nakrájajte na polmesiačiky.
Jemne nasekajte aj pažítku.
Všetky ingrediencie vložte do jednej misky a ochuťte soľou a korením.
Šalát najlepšie chutí, ke’d ho dáte na chvíľu odležať do chladničky.
U nás je taký populárny, že ho dávame ešte aj na obložené chlebíčky ako skvelú nátierku, v takom prípade je lepšie reďkovku nastrúhať.
Prajeme vám dobrú chuť!:-)