Stále dávate rezne najskôr do múky a potom do vajec? Toto je stokrát lepšie a už žiadne prsty zlepené od trojobalu – zlepšovák za všetky drobné!

Výborné zlepšováky pri obaľovaní rezňov, ktoré sa naozaj oplatí poznať. Najskôr sa s vami chcem podeliť o perfektnú a super rýchlu alternatívu k vyprážaným rezňom. A to ani zďaleka nie je všetko.

Žiadne špinavé ruky od obaľovania

Potrebujeme:

  • 4 ks kuracích pŕs
  • 30 g horčice
  • 50 g majonézy alebo kyslej smotany
  • 30 ml oleja,
  • 2 lyžičiek medu,
  • 4 strúčiky cesnaku,
  • soľ,
  • červená paprika,
  • mleté ​​korenie

Postup:

Na marinádu všetko zmiešame. Mäsko si umyjeme, nakrájame na čo tenšie plátky a osušíme.

Vložíme do marinády aspoň na dve hodinky (ideálne na noc) a potom len preložíme na plech vystlaný papierom na pečenie.

Pečieme pri teplote 180 stupňov v predhriatej rúre asi 30 minút.

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.


Obrátime a necháme dopiecť.

Ak chcete chrumkavejšiu verziu, obaľte pred pečením v strúhanke a pokvapkajte olejom.

Zlepšovák na obaľovanie karfiolu a ďalšej zeleniny – Vyskúšajte takzvanú trasenú metódu 

Potrebujeme:

1 uzatvárateľnú plastovú dózu
2 plastové vrecká – uzatvárateľné alebo aj obyčajné
1 hlávku karfiolu
Ingrediencie na obaľovanie: 3-4 vajcia, strúhanku a hladkú múku
Olej na vyprážanie

Postup:

Karfiol rozdelíme na ružičky a vložíme do vriacej osolenej vody. Necháme variť 5 minút, potom scedíme a necháme vychladnúť.

Medzitým si pripravíme ingrediencie na obaľovanie. Vajcia rozšľaháme v dóze, múku a strúhanku nasypeme do samostatných vreciek.

DSC_0431 (1)

Kúsky karfiolu (naraz vezmeme 4-6 kúskov podľa veľkosti), vložíme najskôr do vrecka s múkou, uzavrieme alebo pevne zatočíme a obsahom vrecka dobre potrasieme tak, aby sa múka dostala na každý kúsok).

Potom preložíme do dózy s vajíčkami, zatvoríme a opäť potrasieme.

Nakoniec preložíme do strúhanky a postupujeme rovnako ako v prípade múky.

Na panvici rozpálime dostatočné množstvo oleja a vyprážame všetky kúsky dozlatista.

Zvyšky z múky a strúhanky môžeme preosiať a uchovať na ďalšie použitie.

5

Pri obaľovaní spotrebujete o polovicu menej tuku

Tento nápad môžete vyskúšať s bravčovým, kuracím (prsia, krídla aj stehienka), zeleninou, aj rybami.

Ako na to?

1. Nachystáme si klasický trojobal, ale s tým, že do vajíčka dáme aj jeden strúčik pretlačeného cesnaku.

2. Na panvici si rozpustíme bravčovú masť zmiešanú s olejom v pomere 1:2 a keď je poriadne rozpálené, sprudka opražíme obalené mäsko alebo zeleninu.

3. Strúhanka by mala mať zlatistý odtieň, mäso však nemusí byť mäkké, potrebujeme len to, aby sa bielkovina vo vnútri zatiahla, tak nám totiž ostane vo vnútri mäsko neskutočne šťavnaté.

4. Potom hneď prekladáme na plech vystlaný papierom – ja som si ešte viac obľúbila ukladanie na parák na knedle, ktorý normálne dám na plech. Prikryjeme alobalom a necháme pri teplote 150-170 stupňov dôjsť (vždy dĺžka záleží od druhu mäska, napríklad taký karfiol stačí dať do rúry len na chvíľku). Keď je mäsko mäkké, odkryjeme a necháme zapiecť dochrumkava. Ja nechávam kuracie asi 30 – 40 minút, bravčové podľa druhu 40-50 minút. Mäsko je vždy krásne prepečené, šťavnaté a stehienka aj krídelká idú ľahko oddeliť od kosti. Karfiol pred obaľovaním krátko povarím.

Vyskúšajte, naozaj odporúčam, spotrebujete o polovicu menej tuku, kedže mäso neleží celý čas na panvici a navyše, prebytočný tuk počas pečenia vytečie.

Rezne vyprážané a skoro bez tuku: Také rezne môže aj tí, ktorí ich inak majú zakázané!

Ak nemôžete rezne jesť kvôli tomu, že vám je po nich ťažko, skúste toto vylepšenie. Rezne sú mäkučké a chrumkavé, ale nie sú vôbec mastné a také ťažké. Je to tiež výborná alternatíva na zdravšie, ale nemenej chutné rezne.

Ako na to?

Rezne vypražíme ako zvyčajne – na oleji, alebo masti.

Kým vyprážame, celý čas máme poruke hrniec s vriacou vodou – voda sa musí celý čas variť – to je dôležité.

Vypražený rezeň rovno z oleja hneď namočíme do vriacej vody a hneď vyberieme a dáme na tanier – žiadne sušenie utierkami, rezne sú mäkučké a naozaj aj chrumkavé. Výborná vec, určite skúste, prikladám aj video!