Finta pre najvláčnejšiu bábovku na svete? Zabudnite na múku a vytiahnite z chladničky tvaroh, lepšiu ste ešte nejedli!

Bábovky som vyskúšala už hádam na všetky spôsoby, ale nikdy mi nenapadlo nahradiť v recepte múku.

Bábovky som vyskúšala už hádam na všetky spôsoby, ale nikdy mi nenapadlo nahradiť v recepte múku. Ale skutočne sa to na výsledku veľmi odrazí, nikdy som nejedla vláčnejšiu bábovku a potvrdila mi to aj moja dcéra, ktorá je sama vášnivá pekárka. Takže pre najvláčnejšiu bábovku mám tri základné rady – žiadna múka, tvaroh a citrón!

Potrebujeme:

500 g tvarohu

100 g masla

5 vajec

180 g kr. cukru

1 citrón

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

1 bal. vanilkového cukru

200 g detskej krupice

¼ lyžičky soli

½ lyžičky kypriaceho prášku

Postup:

Dôležité je, aby mali žĺtky, maslo a tvaroh izbovú teplotu. Bielky naopak používam vychladené.

Zmäknuté maslo ušľaháme so žĺtkami a cukrom, keď zmes zbledne, vmiešame do nej tvaroh a citrónovú kôru a ostatné prísady – tie sypké. V inej miske ušľaháme sneh z bielkov a trošky citrónovej šťavy. Sneh opatrene vmiešame do žĺtkovej hmoty. Formu na bábovku vymastíme tukom a vysypem hrubou múkou Pečieme pri teplote 170 stupňov 50 minút.

Krupicu môžete použiť aj ryžovú alebo kukuričnú, ak klasickú z pšenice nemôžete. :-)

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Katka J.