Bábovky som vyskúšala už hádam na všetky spôsoby, ale nikdy mi nenapadlo nahradiť v recepte múku. Ale skutočne sa to na výsledku veľmi odrazí, nikdy som nejedla vláčnejšiu bábovku a potvrdila mi to aj moja dcéra, ktorá je sama vášnivá pekárka. Takže pre najvláčnejšiu bábovku mám tri základné rady – žiadna múka, tvaroh a citrón!
Potrebujeme:
500 g tvarohu
100 g masla
5 vajec
180 g kr. cukru
1 citrón
1 bal. vanilkového cukru
200 g detskej krupice
¼ lyžičky soli
½ lyžičky kypriaceho prášku
Postup:
Dôležité je, aby mali žĺtky, maslo a tvaroh izbovú teplotu. Bielky naopak používam vychladené.
Zmäknuté maslo ušľaháme so žĺtkami a cukrom, keď zmes zbledne, vmiešame do nej tvaroh a citrónovú kôru a ostatné prísady – tie sypké. V inej miske ušľaháme sneh z bielkov a trošky citrónovej šťavy. Sneh opatrene vmiešame do žĺtkovej hmoty. Formu na bábovku vymastíme tukom a vysypem hrubou múkou Pečieme pri teplote 170 stupňov 50 minút.
Krupicu môžete použiť aj ryžovú alebo kukuričnú, ak klasickú z pšenice nemôžete. :-)
Prajeme vám dobrú chuť! :-)
Katka J.