Finta odkukaná z TV ako pripraviť dokonalé hranolky bez vyprážania: Sú také chutné a chrumkavé, že mastná klasika z friťáka už u nás doma nikoho neláka!

Hranolky bez vyprážania a skutočne veľmi, veľmi chutné. Sú také výborné, že k nim už ani nemusím nič pridávať. Naši ich radi jedia aj len-tak, aj bez mäska. Super aj ako rýchla večera!

Hranolky bez vyprážania a skutočne veľmi, veľmi chutné. Sú také výborné, že k nim už ani nemusím nič pridávať. Naši ich radi jedia aj len-tak, aj bez mäska. Super aj ako rýchla večera!

Potrebujeme:

6 zemiakov

2 lyžice masla

soľ (prípadne obľúbené korenie)

1 lyžička octu

Postup:

Zemiaky olúpeme a nakrájame na ploché a širšie hranolky. Vložíme do hrnca s vodou a necháme cca 15 minút lúhovať škrob, ktorý obsahujú.

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Potom prichádza trik odkukaný z TV (s kuchárom okolo sveta), ktorý zabezpečí, že hranolky budú na povrchu chrumkavé. Stačí, ak ich 1,5 minúty povaríte vo vode so špetkou soli a malou lyžičkou octu. Zlejeme a necháme vysušiť. Potom hranolky obalíme v rozpustenom masle a dáme na hlbší plech. Pečieme pri teplote 250 stupňov dozlatista. Počas pečenia 2-3x pretrasieme. Keď sú hranolky zlatisté, hneď podávame.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

autor: Mirka