plny-hrniec_transparent_negativ.png

Finta na praženicu ako z najlepšej reštaurácie: Keď ju budete robiť nabudúce, skúste trik šéfkuchára Ramsayho!

Prezradíme vám trik, ktorý vo svojich reštauráciách používajú špičkový šéfkuchári, ako napríklad svetoznámy G. Ramsay. Praženica bude krásne nadýchaná, krémová a vajcia pritom budú perfektne prepečené!

Pri príprave praženice sa môžu stať dve nepríjemné veci – buď vajcia nie sú dostatočne prepečené, alebo je naopak výsledok príliš suchý. Prezradíme vám trik, ktorý vo svojich reštauráciách používajú špičkoví šéfkuchári, ako napríklad svetoznámy G. Ramsay. Praženica bude krásne jemná, krémová a vajcia pritom budú perfektne prepečené!

Potrebujeme:

Vajcia

Soľ, korenie

Maslo

Smotanu na šľahanie

Postup:

Pripravíme si panvicu a dáme na ňu rozpustiť asi 1 – 2 lyžičky masla. Vajcia si rozmiešame samostatne v miske a pridáme aj soľ a korenie. Plameň stiahneme na minimum a na panvicu nalejeme vaječnú hmotu. Miešame, vďaka čomu vznikne kašovitá hmota – vtedy plameň vypneme a do praženice vmiešame 1 lyžicu smotany na šľahanie. Vďaka tomu ostane praženica krásne krémová a fantasticky chutná.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Najlepšie recepty na dnes