Finta na najlepšie palacinky podľa mojej babky: Dajte do cesta aj strúhané jablká – výsledok neprekonateľný!

Tieto palacinky sú u nás doma na stole pravidelne. Držím sa receptu mojej starkej a naozaj som lepšie ešte nejedla. Stačí, ak do cesta pridáte obyčajné nastrúhané jablká. Palacinky sú veľmi vláčne, jemné a vďaka jablkám aj šťavnaté. 

Tieto palacinky sú u nás doma na stole pravidelne. Držím sa receptu mojej starkej a naozaj som lepšie ešte nejedla. Stačí, ak do cesta pridáte obyčajné nastrúhané jablká. Palacinky sú veľmi vláčne, jemné a vďaka jablkám aj šťavnaté.

Potrebujeme:

600 ml mlieko

250 g polohrubej múky

2 ks vajce

3 ks jablká strúhané

2 balíčky vanilkový cukor

...

1 štipka soľ

Náplň:

250 g tvaroh

1 balíček škoricový cukor

2 hrste hrozienka

Ďalej:

podľa chuti olej, podla potreby práškový cukor

Postup:

Mlieko, vanilkový cukor (1), vajce + jeden bielok a múku zmiešame elektrickým šľahačom. Pridáme strúhané jablká a zamiešame. Z tohoto cesta robíme palacinky, dáme na panvicu s trochou oleja jednu varešku zmesi a lyžičkou rozotrieme hmotu do požadovaného tvaru Pečieme palacinky z obidvoch strán

Z tvarohu, vanilkového cukru, hrozienok, žĺtka, škoricového cukru pripravíme náplň. Palacinky plníme, posypeme práškovým cukrom a podávame.

Palacinky sú vynikajúce – jemné a vláčne.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)