Tieto palacinky sú u nás doma na stole pravidelne. Držím sa receptu mojej starkej a naozaj som lepšie ešte nejedla. Stačí, ak do cesta pridáte obyčajné nastrúhané jablká. Palacinky sú veľmi vláčne, jemné a vďaka jablkám aj šťavnaté.
Potrebujeme:
600 ml mlieko
250 g polohrubej múky
2 ks vajce
3 ks jablká strúhané
2 balíčky vanilkový cukor
1 štipka soľ
Náplň:
250 g tvaroh
1 balíček škoricový cukor
2 hrste hrozienka
Ďalej:
podľa chuti olej, podla potreby práškový cukor
Postup:
Mlieko, vanilkový cukor (1), vajce + jeden bielok a múku zmiešame elektrickým šľahačom. Pridáme strúhané jablká a zamiešame. Z tohoto cesta robíme palacinky, dáme na panvicu s trochou oleja jednu varešku zmesi a lyžičkou rozotrieme hmotu do požadovaného tvaru Pečieme palacinky z obidvoch strán
Z tvarohu, vanilkového cukru, hrozienok, žĺtka, škoricového cukru pripravíme náplň. Palacinky plníme, posypeme práškovým cukrom a podávame.
Palacinky sú vynikajúce – jemné a vláčne.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)