Urobte toto s bravčovými rezňami predtým, ako ich obalíte: Budú jemné, šťavnaté a všetci ich vychvália do nebies!

Sú vaše bravčové rezne chutné, ale niečo im chýba?

 

 

Máme pre vás perfektnú fintu, vďaka ktorej budú vaše rezne šťavnaté a jemné.

Stačí pred obaľovaním urobiť túto jednu vec.

...

 

 

Dajte na dobrú radu z portálu przyslijprzepis a vyskúšajte tento postup. 

Pred obaľovaním ponorte mäso do tohto a uvidíte, že po vyprážaní budú mäkké ako nikdy predtým.

Ako zabezpečiť jemnosť a šťavnatosť bravčových rezňov?

Niekedy to, že sú tvrdé, nemusí nevyhnutne závisieť od spôsobu prípravy, ale od mäsa samotného.

 

 

Môžete si s ním však poradiť správnou prípravou ešte pred vyprážaním rezňov.

Predtým, ako ich vložíte do panvice, ponorte ich do špeciálnej marinády. 

Pozrite sa, ako na to!

Hlavnou zložkou, ktorá robí bravčové karé šťavnaté, je mlieko.

 

 

Vďaka nemu sú rezne dokonale mäkké a jemné, že sa im ťažko odoláva.

Preto je dobré pripraviť si ich deň vopred a namočiť do marinády z mlieka, cesnaku a korenia.

Trpezlivosť sa v tomto prípade vypláca.

Keď raz takéto bravčové rezne vyskúšate, už ich nebudete chcieť robiť inak.

Zoznámte sa s receptom na marinované rezne.

Potrebujeme:

 

 

0,5 kg bravčového karé

1 šálku mlieka

1 šálku hladkej múky

¾ šálky strúhanky

1 vajce

2 strúčiky cesnaku

olej na vyprážanie alebo masť

soľ

čierne mleté korenie

 

 

Postup:

Začnite umývaním bravčového karé pod tečúcou studenou vodou.

Potom ho osušte papierovými utierkami.

A nakrájajte na asi 6 rovnakých plátkov.

 

 

Každý plátok mäsa jemne naklepeme tĺčikom cez potravinársku fóliu, aby nám šťava z mäsa nestriekala.

Cesnak ošúpeme a nakrájame na plátky.

 

 

Rezne umiestnime vedľa seba do misky a poukladáme na ne plátky cesnaku.

Do misy s mäsom nalejeme pohár mlieka.

Pridáme soľ a korenie.

 

 

Takto naložené mäso je najlepšie nechať cez noc v chladničke.

Keď mäso na druhý deň vyberiete, uistite sa, že ste marinádu pred vyprážaním trochu vysušili pomocou papierových utierok.

Teraz je čas na obaľovanie.

 

 

Rezne teraz obalíme klasicky v troj obale, čiže v múke, vyšľahanom vajíčku a strúhanke.

Pripravené rezne vysmážame na panvici na rozpálenom oleji alebo ešte lepšie na masti.

 

 

Práve bravčová masť dokonale zvýrazní vôňu a chuť rezňov.

Každý rezeň smažte niekoľko minút na každej strane na strednom ohni.

Hotové rezne dáme na tanier pokrytý papierovými utierkami.

 

 

Tie vsiaknu prebytočný tuk z rezňov.

Hotovo.

Takto pripravené rezne budú dokonale šťavnaté a mäkké.

Dobrú chuť!

 

Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: tjn