plny-hrniec_transparent_negativ.png

Finta na dokonalé hranolky aj bez fritézy

Konečne viem, ako môžem aj doma pripraviť dokonalé hranolky.

Dokonca také, ktoré majú kvalitu špičkových reštaurácií.

A možno budete prekvapení, ale na ich prípravu vôbec nepotrebujete fritézu.

 

 

Tento perfektný postup sme našli na kanáli Cooking Lee’s.

Potrebujeme:

Zemiaky 700 g

Soľ 1/4 lyžičky

Kukuričný škrob 3 lyžice

Olej

Voliteľné:

 

 

Bylinky

Syr

Postup:

 

 

Zemiaky očistíme.

Nakrájame ich na tyčinky (hranolky).

Vložíme ich do vriacej vody.

 

 

Pridáme ¼ čajovej lyžičky soli.

Varíme 3 minúty.

Vyberieme a okamžite vložíme do studenej vody.

 

 

Vyberieme zo studenej vody a necháme dobre osušiť a odkvapkať v sitku

Potom pridáma k zemiakom kukuričný škrob.

V sitku prehadzujeme tak, aby sa obalili všetky zemiaky.

 

 

Následne odložíme na 12 hodín do chladničky.

Na panvicu nalejeme olej.

Zemiaky smažíme 6 minút v oleji.

 

 

Vyberieme a necháme 30 minút vychladnúť.

Po 30 minútach opäť vypražíme v oleji.

Smažíme v oleji 3 minúty a potom vyberieme.

 

 

Teraz hranolky opäť dáme do sitka, tentokrát na papierový obrúsok, aby sa z noch dostal prebytočný olej.

Hranolky môžeme ešte doladiť zelenými bylinkami a napríklad aj syrovým prášok (veľmi najemno rozdrvený tvrdý syr).

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Video návod:

 

 

 

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes