plny-hrniec_transparent_negativ.png

Finta, ako obaliť vyprážaný syr tak, aby vám nevytiekol: Toto som sa naučila v jedálni ešte za bývalého režimu a praktizujem dodnes – syr je ešte chutnejší!

Rada by som sa podelila o skvelú fintu pri obaľovaní syra, aby vám počas vyprážnia nevytiekol. Na začiatok by som chcela poznamenať, že používam obyčajnú tehlu, žiadne špeciálne syry, jednoducho obyčajnú tehlu a tento postup. Mám to roky osvedčené a budem veľmi rada, ak to pomôže aj vám. Nie je to žiadna veda, všetko, čo musíte urobiť je vynechať múku.

Potrebujeme:

Syr tehla (čím vyšší obsah tuku, tým lepšie)

Strúhanka

vajce

Soľ podľa chuti

Ak si neviete predstaviť obaľovať bez ,múky, použite polohrubú a nie hladkú

Postup:

Dobre vychladený syr (pokojne ho dajte na pár minút aj do mrazničky), potom obalíme vajce, strúhanka, vajce a strúhanka. Šup do oleja a vyprážame ako zvyčajne. mne sa to skvele osvedčilo. Mám to z jedálne ešte z pred roka 1989 a praktizujem dodnes. :-)

autor: Miroslava Huňová

 

Najlepšie recepty na dnes