plny-hrniec_transparent_negativ.png

FÍNSKE paradajky na zimu – ako čerstvé: Robím ich rýchlo a hlavne veľa!

Recept je jedinečný v tom, že všetko sa robí rýchlo a ľahko. Paradajky sú šťavnaté, lahodné s vôňou čerstvých paradajok, práve odtrhnutých zo záhrady.

Recept je jedinečný v tom, že všetko sa robí rýchlo a ľahko.

Paradajky sú šťavnaté, lahodné s vôňou čerstvých paradajok, práve odtrhnutých zo záhrady.

 

 

Recept sme našli na youtube.

Potrebujeme:

paradajky, 4 kg;

cibuľa, 1 kg;

voda, 1 l;

soľ, 1 polievková lyžica;

cukor, 1,5 lyžice;

ocot 9%, 50 ml

Postup:

 

 

Nachystáme si paradajky.

Ideálne paradajky na túto prípravu budú zrelé, nie mäkké paradajky.

Dôvodom je, aby sa počas procesu varenia nezmenili na kašu.

 

 

Cibuľu nakrájame na tenké polkruhy.

 

 

Paradajky nakrájame na mesiačiky.

 

 

Cibuľu vložte do sita.

Prepláchnite vriacou vodou.

To pomáha odstrániť horkosť.

 

 

Cibuľu dajte do čistých pohárov na dno.

Paradajky uložte tesne na vrch.

 

 

Navrch pridajte opäť cibuľu.

Pripravíme si nálev:

Do vriacej vody dáme soľ a cukor.

Keď nálev vrie, zalejeme octom a odstavíme zo sporáka.

 

 

Do každej nádoby nalejte marinádu, prikryte viečkom.

Dajte do hrnca na uterák.

 

 

Na plecia pohárov pridáme teplú vodu.

Sterilizujeme od okamihu, keď voda vrie, do 5 minút – 0,5 litrové nádoby.

 

 

Poháre zatočíme viečkom, obrátime.

Dobre zabalíme, kým nevychladnú.

Skladujeme v pivnici, alebo v špajzi.

 

 

Paradajky sa môžu podávať jednoducho tak, že ich vyberiete z nádoby.

Alebo posypané čerstvými bylinkami a pokvapkané rastlinným olejom.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

 

 

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes