FÍNSKE paradajky na zimu – ako čerstvé: Robím ich rýchlo a hlavne veľa!

14991 0

Recept je jedinečný v tom, že všetko sa robí rýchlo a ľahko. Paradajky sú šťavnaté, lahodné s vôňou čerstvých paradajok, práve odtrhnutých zo záhrady.

Recept sme našli na youtube.

Potrebujeme:

paradajky, 4 kg;

cibuľa, 1 kg;

voda, 1 l;

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

soľ, 1 polievková lyžica;

cukor, 1,5 lyžice;

ocot 9%, 50 ml

Postup:

Ideálne paradajky na túto prípravu budú zrelé, ale nie mäkké paradajky, aby sa počas procesu varenia nezmenili na kašu.

Cibuľu nakrájame na tenké polkruhy.

Paradajky nakrájame na plátky.

Cibuľu vložte do sita a prepláchnite vriacou vodou.

To pomáha odstrániť horkosť.

Cibuľu dajte do čistých pohárov na dno.

Paradajky uložte tesne na vrch.

Navrch pridajte opäť cibuľu.

Pripravíme si nálev:

Do vriacej vody dáme soľ a cukor, keď soľanka vrie, zalejeme octom a odstavíme zo sporáka.

Do každej nádoby nalejte marinádu, prikryte viečkom a dajte do hrnca na uterák.

Na plecia pohárov pridáme teplú vodu a sterilizujeme od okamihu, keď voda vrie, do 5 minút – 0,5 litrové nádoby.

Poháre zatočíme viečkom, obrátime a zabalíme, kým nevychladnú.

Skladujeme v pivnici, alebo v špajzi.

Paradajky sa môžu podávať jednoducho tak, že ich vyberiete z nádoby, alebo posypané čerstvými bylinkami a pokvapkané rastlinným olejom.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

 

Témy:


Pridajte svoj komentár