plny-hrniec_transparent_negativ.png

Hrnčekový koláč „Gavalier“ – tvaroh, lekvár, čokoláda: 30 minút a už je na stole, zvládnete ho aj o polnoci!

Tento koláčik je fantastický, rýchly a upečiete ho aj o polnoci. U nás veľmi obľúbený. Odporúčam každému. Najviac nám chutí so slivkovým lekvárom, ale môžete skúsiť aj oné príchute, prípadne ovocie. Používala som hrnček 250 ml. Recept z časopisu pod názvom Gavalier. 

Recept na tvarohový koláč bol prevzatý z príspevku pani Márie Palečkovej.

Potrebujeme:

2 hrnčeky polohrubej múky

1 hrnček kr. cukru

1 hrnček mlieka

1/2 hrnčeka oleja

2 vajcia

1 bal. vanilkového cukru

1 bal. prášku do pečiva

Nastrúhaná citrónová kôra

Náplň:

250 g tvarohu

1 lyžicu práškového cukru

100 g masla

Lekvár + roztopená čokoláda (stačí roztopiť pár kúskov čokolády a primiešať do levkáru, ja zvyknem namiesto čokolády pridávať Granko)

Postup:

Vajcia vyšľaháme s cukrom, pridáme olej, mlieko a nakoniec aj ostatné sypké prísady (múku je dobré preosiať). Cesto nalejeme na maslom vymazaný a múkou vysypaný plech: Tvaroh zmiešame s cukrom, maslom a vrstvíme lyžicou na cesto (ako ostrovčeky). Rovnako na cesto navrstvíme lekvár a dáme piecť.

Pri teplote 180 stupňov pečieme asi 25 min – prípadne podľa skúseností s vašou rúrou.

Koláčik posypeme práškovým cukorm alebo kokosom.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

zdroj/autor receptu: Mária Palečková

foto/ilustračné foto: fŕkaný koláčik: tojenapad

Najlepšie recepty na dnes