plny-hrniec_transparent_negativ.png

Fenomenálne žĺtkové rezy s medom a orechmi: Ten zákusok sa úplne rozplýva na jazyku – luxusný recept od cukrárky!

Náš obľúbený sviatočný zákusok. Recept mám od pani cukrárky, ktorá pečie najlepšie zákusky na všetky oslavy a aj na svadby.

Potrebujeme:

  • 30 dkg hl. múky
  • 10 dkg práškového cukru
  • 1 medu
  • 7 dkg masla
  • 2 vajcia
  • 1 kávová lyžička jedlá sóda
  • Orechová piškóta :
  • 6 vajec
  • 15 dkg cukru
  • 3 lyžice vody
  • 0,5 dl oleja
  • 15 dkg hladkej múky
  • 1/2 bal. prášok do pečiva
  • 10 dkg mletých orechov
  • krém:
  • 3 žĺtky
  • 15 dkg kr. cukru
  • 2 bal. vanilkový puding
  • 7 dl mlieka
  • 10 dkg práškového cukru
  • 25 dkg masla

Postup:

Na medové pláty zmiešame všetky prísady, ak je to potrebné, pridáme viac múky. Cesto by malo byť tvárne. Rozvaľkáme na dva pláty a každý z nich upečieme na obrátenom plechu (25 x 35 cm) pri teplote 180 stupňoch po dobu 8-10 minút.

Na piškótu si oddelíme vajcia na bielky a žĺtky. Žĺtky vyšľaháme s 10 dkg cukru, vodu, olejom a orechmi. Bielky vyšľaháme so zvyšným cukrom na sneh. Opatrne spolu s múkou a práškom do pečiva vmiešame do orechovej zmesi – miešame už len ručne. Pečieme na tom istom plechu, kde sme na obrátenej strane piekli pláty. Pečieme pri teplote 180 stupňov asi 25 minút.

Krém: Žĺtky sa zmiešajú s cukrom, mliekom a pudingovým práškom. Na plameni z tejto zmesi uvaríme puding a necháme vychaldnúť. Maslo vyšľaháme s práškovým cukrom a pridáme sa k vychladenému pudingovému krému. Krém rozdelíme na dve časti a trochu krému necháme aj na vrch.

Poskladáme zákusok: Medový plát, krém, orechová piškóta, krém, medový plát. Na vrch natrieme krém. Na vrch si ešte môžete naniesť orechy v cukre.  10 kg vlašských orechov sa zmiešame s 1 lyžicou masla a 1 lyžicou kr. cukru. Alebo môžete na vrch nasypať obyčajné nasekané orechy, hoblinky čokolády, kakao alebo jednoduchú polevu.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

zdroj: egyszerugyorsreceptek

Najlepšie recepty na dnes