Tento medovník je môj úplne najobľúbenejší. Je jednoduchý a chutí fantasticky. Dokonca na druhý deň je ešte lepší. Ochutnajte, je skutočne lahodný!
Potrebujeme:
400 g hladkej múky
½ šálky cukru
1 bal. vanilkového cukru
1a ½ lyžičky jedlej sódy
200 g masla
2 lyžice medu
1 vajce
Na smotanový krém:
500 ml mlieka
40 g smotanového pudingu v prášku
100-150 g zmäknutého masla
Salkový krém:
1 plechovku karamelového salka
200 g zmäknutého masla
Na vrch:
140 g nasekaných orechov (vlašské, kešu, arašidy)
50 g čokolády na varenie
2 lyžičky rastlinného oleja
Postup:
Formu na pečenie s rozmermi 20×30 cm vymastíme maslom. Rúru nahrejme na 180 stupňov.
Múku zmiešame s cukrom, vanilkovým cukrom, jedlou sódou a nakrájaným studeným maslom. Zmiešame a miešame, kým nám nevznikne drobivá zmes.
Potom pridáme med, vajce a vymiesime tuhšie pružné cesto.
Cesto rozdelíme na 3 rovnaké časti, prvú navrstvíme na plech a prstami roztlačíme tak, aby sedel na pripravený plech.
Pečieme asi 6-7 minút pri teplote 180 stupňov. Takto upečieme každé cesto. Všetky pláty cesta necháme vychladnúť.
Na prvý krém uvaríme z mlieka, cukru a pudingového prášku puding. Necháme vychladnúť a potom do pudingu vmiešame našľahané maslo.
Na druhý krém zmiešame karamelové salko s našľahaným maslom. Šľaháme, kým sa obe hmoty nespoja do jednotného krému.
Na prvý plát cesta navrstvíme smotanový krém, prikryjeme druhým plátom. Navrstvíme 3/4 karamelového krému, posledný plát cesta, zvyšok karamelového krému a pospyeme orechmi. Čokoládu rozpustíme s olejom a pokvapkáme vrch zákuska.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)