plny-hrniec_transparent_negativ.png

Fenomenálne medové rezy s orechmi a neprekonateľným Salko krémom!

Tento medovník je môj úplne najobľúbenejší. Je jednoduchý a chutí fantasticky. Dokonca na druhý deň je ešte lepší. Ochutnajte, je skutočne lahodný!

Tento medovník je môj úplne najobľúbenejší. Je jednoduchý a chutí fantasticky. Dokonca na druhý deň je ešte lepší. Ochutnajte, je skutočne lahodný!

Potrebujeme:

400 g hladkej múky

½ šálky cukru

1 bal. vanilkového cukru

1a ½ lyžičky jedlej sódy

200 g masla

2 lyžice medu

1 vajce

Na smotanový krém:

500 ml mlieka

40 g smotanového pudingu v prášku

100-150 g zmäknutého masla

Salkový krém:

1 plechovku karamelového salka

200 g zmäknutého masla

Na vrch:

140 g nasekaných orechov (vlašské, kešu, arašidy)

50 g čokolády na varenie

2 lyžičky rastlinného oleja

Postup:

Formu na pečenie s rozmermi 20×30 cm vymastíme maslom. Rúru nahrejme na 180 stupňov.

Múku zmiešame s cukrom, vanilkovým cukrom, jedlou sódou a nakrájaným studeným maslom. Zmiešame a miešame, kým nám nevznikne drobivá zmes.

Potom pridáme med, vajce a vymiesime tuhšie pružné cesto.

Cesto rozdelíme na 3 rovnaké časti, prvú navrstvíme na plech a prstami roztlačíme tak, aby sedel na pripravený plech.

Pečieme asi 6-7 minút pri teplote 180 stupňov. Takto upečieme každé cesto. Všetky pláty cesta necháme vychladnúť.

Na prvý krém uvaríme z mlieka, cukru a pudingového prášku puding. Necháme vychladnúť a potom do pudingu vmiešame našľahané maslo.

Na druhý krém zmiešame karamelové salko s našľahaným maslom.  Šľaháme, kým sa obe hmoty nespoja do jednotného krému.

Na prvý plát cesta navrstvíme smotanový krém, prikryjeme druhým plátom. Navrstvíme 3/4 karamelového krému, posledný plát cesta, zvyšok karamelového krému a pospyeme orechmi. Čokoládu rozpustíme s olejom a pokvapkáme vrch zákuska.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Najlepšie recepty na dnes