Guláš pred výplatou: Takúto lahodnú fazuľu som ešte nejedla, chutí lepšie ako mäso!

Pripravte si lahodnú fazuľu podľa nášho receptu a prekvapte chutným obedom svojich najbližších.

Fazuľa s lahodnou omáčkou sa pohrá s vašimi zmyslami.

 

 

Pripravte si famóznu fazuľu podľa receptu z youtube.

...

Potrebujeme:

500 g fazule

2 l vody

1 chilli papričku

4 bobkové listy

3 cibule

5 PL rastlinného oleja

2 stopkové zelery

1 PL paradajkovej omáčky

6 strúčikov cesnaku

1/3 ČL čierneho korenia

1 PL soli

200 ml vody

70 g petržlenovej vňate

Postup:

Fazuľu si necháme v dostatočnom časovom predstihu namáčať.

Do hrnca pridáme fazuľu a zalejeme ju vodou.

Vodu privedieme do varu.

Potom ju vymeníme za čerstvú.

 

 

Do hrnca pridáme papričku, bobkové listy.

Prekryjeme pokrievkou.

Dusíme 2 hodiny.

Nadrobno nakrájame cibuľu.

Osmažíme ju na panvici (cca 5 minút).

 

 

Potom pridáme zeler.

Za stáleho miešania smažíme 6 minút. 

Ďalej pridáme pretlak a všetko spolu poriadne premiešame špachtľou.

 

 

Z hrnca s fazuľou vyberieme papričku, bobkové listy.

Zvyšnú vodu precedíme do misky.

Do misky potom pridáme soľ, pretlačený cesnak, čierne korenie.

Všetko spolu lyžicou premiešame.

 

 

Polku fazule v hrnci pretlačíme, nalejeme zmes z misky a premiešame.

Vysypeme do cibuľovej zmesi na panvici.

Pridáme vodu (len v prípade ak je zmes príliš hustá).

Zmes premiešame, prekryjeme pokrievkou a necháme dusiť 7 minút.

 

 

Po dovarení dochutíme zmes petržlenovou vňaťou, premiešame a môžeme servírovať.

Dobrú chuť!

Video návod nájdete tu:

 

Foto: pixabay
Foto: unsplash
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: tjn