plny-hrniec_transparent_negativ.png

Fašírky, zemiaky a smotanová omáčka z jednej misy: Ideálny obed pre celú rodinu!

Vynikajúce, rýchle a také chutné, že za pár minút sa po tejto pochúťke len-tak zapráši. Šťavnaté mäsko, zemiaky a omáčku pripravíte pohodlne a rýchlo na jednom plechu!

Vynikajúce, rýchle a také chutné, že za pár minút sa po tejto pochúťke len-tak zapráši. Šťavnaté mäsko, zemiaky a omáčku pripravíte pohodlne a rýchlo na jednom plechu!

Potrebujeme:

400 g mletého mäsa

2 cibule

1-3 krajce chleba namočené v mlieku

3 strúčiky cesnaku

1 vajce

12 ks stredne veľkých zemiakov

Kôpor alebo petržlenovú vňať

2 lyžice hrubej múky

Na omáčku:

3 lyžice kyslej smotany

1 lyžicu kečupu

½ šálky vody

Soľ a korenie podľa chuti

Postup:

Mleté mäso zmiešame s nadrobno nakrájanou cibuľkou, pridáme pretlačený cesnak, vajce, namočený chlieb, soľ a korenie. Všetko dobre premiešame. Z tejto zmesi tvarujeme menšie guľky, ktoré obalíme v múke a preložíme na misu vymastenú olejom. Zemiaky ošúpeme a uložíme vedľa mäsa – ak máme veľké zemiaky, môžeme prerezať na polovicu. Dobrým nápadom je uložiť zemiaky do stredu misy a fašírky okolo. :-)

Vložíme do rúry vyhriatej na 220 stupňov a pečieme 20 minút.

Na omáčku zmiešame kečup, smotanu a ½ šálky vody. Pridáme soľ, korenie a zmes prelejeme cez fašírky a zemiaky. Vložíme späť d rúry a pečieme ešte približne 30-35 minút. Posypeme zelenými bylinkami a môžeme podávať.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

zdroj: bucatareasa

Najlepšie recepty na dnes