Jednoduchý a vynikajúci obed pre celú rodinu: Fašírky, zemiaky a smotanová omáčka na jednom plechu!

Pre mäsové guľky:

  • 500 gramov mletého mäsa
  • 2-3 plátky chleba (alebo strúhanku)
  • 1 vajce
  • 1 cibuľa
  • 3 strúčiky cesnaku
  • 2 polievkové lyžice krupice
  • soľ, korenie
  • ďalšie korenie a bylinky podľa vašich chutí

Pre omáčku:

  • 2 polievkové lyžice smotany
  • 1 lyžica pretlaku alebo kečupu
  • 1 šálku vody
  • soľ, korenie podľa chuti (zmiešané)

Ako je to pripravené?

Nalejte trochu mlieka na chlieb, nechajte zmäknúť a potom vymačkajte prebytočnú tekutinu. Pridajte k mletému mäsu a zamiešajte aj ostatné prísady. Vymiešajte jednotnú masu. 

Dobre premiešajte a nechajte stáť 20 minút.

Pekáč vymastite olejom. Zo zmesi vyformujte mokrými rukami fašírky a rozložte ich po okrajoch plechu.

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Očistite 4-5 stredne veľkých zemiakov a umiestnite ich do stredu pekáča. Pečieme v rúre pri 220 ° C prikryté alobalom počas 15 – 20 minút.

Prirpavíme si omáčku:

Pridajte všetky ingrediencie do omáčky v miske a dôkladne premiešajte.

Vyberte plech z rúry, nalejte omáčku.

Pečte ešte ďalších 25 – 30 minút a teplotu znížte na 200 stupňov. Nakoniec pridajte zelené korenie.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)