Jednoduchý a vynikajúci obed pre celú rodinu: Fašírky, zemiaky a smotanová omáčka na jednom plechu!

Vynikajúci nápad na bohatý obed pre celú rodinu. Zasýti, je veľmi chutný a čo je najlepšie, všetko máte na jednom plechu. Určite odporúčam!

Potrebujeme:

Na mäsové guľky:

500 gramov mletého mäsa

2-3 plátky chleba (alebo strúhanku)

1 vajce

1 cibuľa

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

3 strúčiky cesnaku

2 polievkové lyžice krupice

soľ, korenie

ďalšie korenie a bylinky podľa vašich chutí

Pre omáčku:

2 polievkové lyžice smotany

1 lyžica pretlaku alebo kečupu

1 šálku vody

soľ, korenie podľa chuti (zmiešané)

Postup:

Nalejte trochu mlieka na chlieb, nechajte zmäknúť a potom vymačkajte prebytočnú tekutinu.

Pridajte k mletému mäsu a zamiešajte aj ostatné prísady.

Vymiešajte jednotnú masu.

Dobre premiešajte a nechajte stáť 20 minút.

Pekáč vymastite olejom.

Zo zmesi vyformujte mokrými rukami fašírky a rozložte ich po okrajoch plechu.

Očistite 4-5 stredne veľkých zemiakov a umiestnite ich do stredu pekáča.

Pečieme v rúre pri 220 ° C prikryté alobalom počas 15 – 20 minút.

Prirpavíme si omáčku:

Pridajte všetky ingrediencie do omáčky v miske a dôkladne premiešajte.

Vyberte plech z rúry, nalejte omáčku.

Pečte ešte ďalších 25 – 30 minút a teplotu znížte na 200 stupňov. Nakoniec pridajte zelené korenie.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)