plny-hrniec_transparent_negativ.png

Jednoduchý a vynikajúci obed pre celú rodinu: Fašírky, zemiaky a smotanová omáčka na jednom plechu!

Vynikajúci nápad na bohatý obed pre celú rodinu.

 

 

Zasýti, je veľmi chutný a čo je najlepšie, všetko máte na jednom plechu.

Určite odporúčam!

Potrebujeme:

Na mäsové guľky:

500 gramov mletého mäsa

2-3 plátky chleba (alebo strúhanku)

1 vajce

 

 

1 cibuľa

3 strúčiky cesnaku

2 polievkové lyžice krupice

soľ, korenie

ďalšie korenie a bylinky podľa vašich chutí

Pre omáčku:

 

 

2 polievkové lyžice smotany

1 lyžica pretlaku alebo kečupu

1 šálku vody

soľ, korenie podľa chuti (zmiešané)

Postup:

Nalejte trochu mlieka na chlieb, nechajte zmäknúť a potom vymačkajte prebytočnú tekutinu.

 

 

Pridajte k mletému mäsu a zamiešajte aj ostatné prísady.

Vymiešajte jednotnú masu.

Dobre premiešajte a nechajte stáť 20 minút.

 

 

Pekáč vymastite olejom.

Zo zmesi vyformujte mokrými rukami fašírky a rozložte ich po okrajoch plechu.

Očistite 4-5 stredne veľkých zemiakov a umiestnite ich do stredu pekáča.

 

 

Pečieme v rúre pri 220 ° C prikryté alobalom počas 15 – 20 minút.

Prirpavíme si omáčku:

Pridajte všetky ingrediencie do omáčky v miske a dôkladne premiešajte.

Vyberte plech z rúry, nalejte omáčku.

Pečte ešte ďalších 25 – 30 minút a teplotu znížte na 200 stupňov. Nakoniec pridajte zelené korenie.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

 

https://youtu.be/fqVzDwy-XVc

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: tjn

Najlepšie recepty na dnes