plny-hrniec_transparent_negativ.png

Fašírky z tuniaka hotové za 10 minút

Väčšina z nás pravdepodobne pozná klasické fašírky z mletého mäsa. Prinášam vám recept na lahodné fašírky z tuniaka, teda z mäsa, ktoré je lahodné a veľmi jemné. A navyše, nie je s ním takmer žiadna práca. Stačí len otvoriť konzervu, zmiešať s ostatnými ingredienciami a skvelý obed je na svete. Načo by ste trávili celé dopoludnie pri sporáku, keď môžete lahodný obed vykúzliť len za 10 minút?

Potrebujeme:

200 g konzervovaného tuniaka v oleji, scedeného

Soľ

Mleté čierne korenie

1 mladú cibuľku nakrájanú najemno

2 lyžice hladkej múky (prípadne podľa hustoty cesta)

1 rozšľahané vajce

Postup:

Na väčšom tanieri zmiešame múku so soľou a korením. V miske si roztlačíme tuniaka a zmiešame s vajíčkom a mladou cibuľkou (ak obľubujete pikantnejšie pokrmy, môžete do zmesi pridať ešte 1-2 lyžičky karí pasty).

Vyformujeme 4 fašírky a obalíme v múke.

V panvici rozohrejeme olej a fašírky vyprážame cca 4 minúty z každej strany, kým nie je ich povrch zlatistý. Podávame s čerstvým šalátom, zemiakmi alebo s pečivom.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

foto: recipes.coles

Najlepšie recepty na dnes