Fašírky z kuskusu, ružičkového kelu a syra

Máte chuť na skvelý obed? Vyskúšajte fašírky bez mäsa, ktorých základ tvorí tvrdená pšenica alebo kuskus, ružičkový kel a lahodný syr. Spolu vytvárajú vynikajúci celok skvelej chuti, ktorá vás bude baviť!

Máte chuť na skvelý obed? Vyskúšajte fašírky bez mäsa, ktorých základ tvorí tvrdená pšenica alebo kuskus, ružičkový kel a lahodný syr. Spolu vytvárajú vynikajúci celok skvelej chuti, ktorá vás bude baviť!

Potrebujeme:

600 g ružičkového kelu

250 g tvrdého syru najemno nastrúhaného

200 g uvareného kuskusu

3 lyžice zemiakového škrobu

4 strúčiky cesnaku

...

1 vajce

Soľ a korenie podľa chuti

Voliteľné – zelené bylinky podľa chuti

Postup:

Kel očistíme a vložíme do vriacej osolenej vody, v ktorej varíme 5 minút. Potom scedíme a roztlačíme ako zemiaky pri príprave zemiakovej kaše – necháme vychladnúť.

Kuskus zmiešame so syrom, pretlačeným cesnakom, škrobom, vajíčkom, bylinkami, koreninami a primiešame k vychladnutému kelu. Premiešame a podľa potreby dochutíme soľou.

Necháme odpočívať 10 minút a následne začneme formovať jednotlivé fašírky, ktoré vyprážame na oleji z oboch strán dozlatista. Prebytočný tuk odstránime papierovou servítkou a môžeme podávať.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)