Fit obed pripravený bez nadbytočného tuku či pridanej strúhanky. Vyskúšajte ľahké fašírky z kuracieho mäska a kapusty.
Potrebujeme:
500 g kuracích pŕs
500 g hlávkovej kapusty – ideálne novej
1 veľkú cibuľu
Soľ, korenie
2 vajcia
Rastliný olej na vymastenie formy
Postup:
Kuracie mäso umyjeme a nakrájame nadrobno, rovnako umyjeme a nakrájame nadrobno aj kapustu a cibuľu. Všetky prísady zmiešame v miske a pridáme aj rozšľahané vajcia, soľ a korenie.
Dôkladne premiešame a zo zmesi mokrými rukami formujeme fašírky. Preložíme na do zapekacej misy vymastenej trochou oleja. Fašírky pečieme pri teplote 220 stupňov 20-30 minút.
Podávame s čerstvou zeleninou.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)
zdroj: taktprosto