plny-hrniec_transparent_negativ.png

Tieto fašírky sú skutočnou pochúťkou: Také šťavnaté a chutné, že keď ich dám na stôl, všetkým sa hneď zbiehajú slinky!

Mleté rezne sú jedno z jedál, ktoré sa rozhodne oplatí zaradiť na rodinný jedálniček.

 

 

Sú jemné, mimoriadne šťavnaté a miluje ich celá rodina.

Keď sa naučíte tento pomer ingrediencií, budú tieto rezne dokonalé.

Postupujte podľa tohto receptu z portálu przyslijprzepis.

Mleté rezne sú v slovenskej kuchyni známe už roky.

Môžu sa piecť v rúre, podávať opečené s dusenou cibuľkou alebo v paradajkovej omáčke, ktorá zvýrazní chuť ich chrumkavej kôrky.

 

 

Keď sa naučíte pravidlo 1:1:1, budú chutiť ešte lepšie.

Ako pripraviť dokonalé mleté rezne?

 

 

Mäso na mleté ​​rezne by malo byť dostatočne kvalitné, aby ste si mohli vychutnať perfektne pripravené jedlo.

Pamätajte, že najlepšou voľbou je pomlieť ho v deň, keď ho budete pripravovať. 

Nenechajte sa zlákať na lacnejšie mäso balené v diskontných predajniach – kvalita takéhoto mäsa vám môže pokaziť pôžitok z jedla.

 

 

Vyhnite sa aj mäsu, ktorého farba pomaly začína šedivieť.

Ak sa mäso nelepí, znamená to, že je príliš chudé a nepridali ste správne množstvo vajíčok alebo strúhanky.

To posledné môžete nahradiť aj ovsenými vločkami namočenými v mlieku alebo vývare.

 

 

Rozmixované mäso pred formovaním rezňov odstavíme aspoň na 30 minút, aby sa lepšie spojilo so zvyškom surovín.

Teraz je čas pustiť sa do práce a pripraviť si tie najchutnejšie mleté ​​rezne, aké ste kedy jedli.

Recept na mleté ​​rezne v pomere 1:1:1

 

 

Zaujíma vás, o čom je tento patent?

Ide o to, že pri príprave sú použité 3 druhy mäsa: hovädzieho, bravčového a morčacie mäso.

Vďaka tomu je mäso vo vnútri jemné a mimoriadne šťavnaté.

 

 

Správny pomer je tiež dôležitý, preto je potrebné mäso skombinovať v rovnakých množstvách (1:1:1).

Tu je návod, ako pripraviť lahodné a šťavnaté mleté ​​rezne.

Ingrediencie:

 

 

250 g hovädzieho mäsa

250 g bravčového mäsa

250 g morčacieho mäsa

1 stredne veľká cibuľa

1/2 kaiserky namočenej v mlieku

1 štipka soli

1 štipka korenia

1 štipka sladkej papriky

trochu strúhanky na obaľovanie rezňov

Príprava:

Hovädzie, morčacie a bravčové mäso pomeľte na mäsovom mlynčeku alebo si ho kúpte u mäsiara pomleté v ten istý deň, kedy sa ho chystáte pripravovať.

 

 

Potom cibuľu ošúpeme, nakrájame a opražíme na oleji dozlatista.

Namočené pečivo zmiešame s mäsom, dochutíme soľou a korením.

Orestovanú cibuľu pridáme k mäsu a vyformujeme rezne.

 

 

Každý z nich obalíme v strúhanke a opečieme na oleji dozlatista.

Hotové mleté ​​rezne podávajte s obľúbeným šalátom alebo zemiakmi.

Dobrú chuť!

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: unsplash
Foto: pexels
Foto: unsplash
Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes