Výborný obed z mletého mäsa a špeciálnej omáčky.
Príprava je úplne jednoduchá, rýchla a nevyžaduje žiadne vyprážanie.
Vyskúšajte tento lahodný recept na zapekané fašírky v omáčke.
Potrebujeme:
Na guličky:
mleté mäso 600 g
cibuľa – 1 ks
soľ – podľa chuti
korenie – podľa chuti
mletá sladká paprika
podľa chuti sušený cesnak
podľa chuti tvrdý syr 50 g
Na omáčku:
smotana na varenie – 150 ml
horčica – 30 g
soľ – 5 g
čierne mleté korenie – 3 g
kurkuma – 3 g
kôpor – 15 g
Na zemiaky:
zemiaky 600 g
voda – 1500 ml
soľ – podľa chuti
Postup:
Dajte do misy mleté mäso a podľa chuti ho osoľte a okoreňte.
Potom pridajte sladkú papriku a sušený cesnak.
Nakrájajte najemno cibuľu a dajte ju k mäsu.
Všetko premiešajte.
Z mäsa vytvarujte guličky s priemerom asi 1,5 až 2 centimetre.
A vložte ich do zapekacej formy.
V miske zmiešajte smotanu s horčicou.
Pridajte soľ, korenie, kurkumu a nasekaný kôpor.
Hotovou omáčkou zalejte mäsové guličky.
Vložte formu do vopred vyhriatej rúry na 180 ° C.
Pečte ich 40 minút, po upečení všetko posypte strúhaným syrom.
Ako prílohu servírujte varené zemiaky.