plny-hrniec_transparent_negativ.png

Fašírky zalejem nezvyčajnou omáčkou, posypem syrom a dám piecť: Rodina ma NONSTOP prosí o tento obed!

Výborný obed z mletého mäsa a špeciálnej omáčky.

 

 

Príprava je úplne jednoduchá, rýchla a nevyžaduje žiadne vyprážanie.

Vyskúšajte tento lahodný recept na zapekané fašírky v omáčke.

Potrebujeme:

Na guličky:

mleté mäso 600 g

cibuľa – 1 ks

soľ – podľa chuti

 

 

korenie – podľa chuti

mletá sladká paprika

podľa chuti sušený cesnak

podľa chuti tvrdý syr 50 g

Na omáčku:

smotana na varenie – 150 ml

horčica – 30 g

soľ – 5 g

 

 

čierne mleté korenie – 3 g

kurkuma – 3 g

kôpor – 15 g

Na zemiaky:

zemiaky 600 g

voda – 1500 ml

soľ – podľa chuti

Postup:

Dajte do misy mleté mäso a podľa chuti ho osoľte a okoreňte.

 

 

Potom pridajte sladkú papriku a sušený cesnak.

Nakrájajte najemno cibuľu a dajte ju k mäsu.

Všetko premiešajte.

 

 

Z mäsa vytvarujte guličky s priemerom asi 1,5 až 2 centimetre.

A vložte ich do zapekacej formy.

V miske zmiešajte smotanu s horčicou.

 

 

Pridajte soľ, korenie, kurkumu a nasekaný kôpor.

Hotovou omáčkou zalejte mäsové guličky.

Vložte formu do vopred vyhriatej rúry na 180 ° C.

 

 

Pečte ich 40 minút, po upečení všetko posypte strúhaným syrom.

Ako prílohu servírujte varené zemiaky.

 

Foto: tjn
Foto: tjn
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes