Fašírky trochu inak: Bleskovo, z jedného plechu a bez vyprážania!

Vynikajúce fašírky s oblohou, ktoré pripravíte rýchlo a jednoducho na jednom plechu. A ako bonus – bez vyprážania!

Ak máte radi domáce fašírky, určite viete, že nejde o najjednoduchší pokrm. Príprava mäsa a postupné vyprážanie zaberie nemálo času. Prinášame vám niečo lepšie – vynikajúce fašírky s oblohou, ktoré pripravíte rýchlo a jednoducho na jednom plechu. A ako bonus – bez vyprážania!

Potrebujeme:

700 g mletého bravčového mäsa

1 cibuľu nakrájanú nadrobno

1 strúčik cesnaku

100 g nastrúhaného tvrdého syra

400 g šampiňónov

...

3 väčšie zemiaky nakrájané na plátky

Majonézu alebo kyslú smotanu podľa chuti

Soľ a čierne mleté korenie

Horčicu

Postup:

Mleté mäso zmiešame s cibuľou, pretlačeným cesnakom, soľou a korením

Mäso rozdelíme na niekoľko guličiek a tie preložíme na vymastený plech (prípadne vystlaný papierom na pečenie) a roztlačíme na hrubšie placky.

Šampiňóny nakrájame nadrobno a orestujeme na panvici, potom ich uložíme na mäso. Na huby uložíme plátky zemiakov, osolíme, okoreníme a potrieme trochou majonézy alebo kyslej smotany. Nakoniec na vrch navrstvíme 1 lyžicou horčice alebo kyslej smotany.

Nakoniec posypeme strúhaným syrom a pečieme vo vyhriatej rúre pri teplote 180 stupňov približne 30-35 minút. Ak sa obávate, že by sa syr mohol pripáliť, pečte na začiatku pod alobalom.

Podávame s čerstvou zeleninou.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)