Tieto fašírky som vyskúšala len ako taký pokus, no musím povedať, že sa tak vydarili, že ich už inak ani nerobím. Našim doma to chutí viac, ako rezne.
Majka J.
Potrebujeme:
500 g mletého mäsa
1 cibuľu nakrájanú nadrobno
2 strúčiky cesnaku
Soľ, majoránku, čierne mleté korenie
1 vajce
Strúhanku na zahustenie
Cestíčko:
2 strúčiky cesnaku
2 vajcia
8 lyžíc mlieka
Hladkú múku
Postup:
Na fašírky si jednoducho zmiešame všetky prísady v miske a na cestíčko zvlášť všetky štyri prísady.
Dochutíme soľou, korením a z mäsovej hmoty formujeme jednotlivé fašírky, ktoré obaľujeme v cestíčku a vyprážame v rozhpálenom oleji. Ja to robím tak, že oleja dávam radšej menej, a smažím prikryté pokrievkou. Potom fašírky obrátim a dosmažím už bez pokrievky.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)