plny-hrniec_transparent_negativ.png

Výborný obed z tortovej formy: Z mletého urobil guľky, pridal 4 zemiaky a len zalial omáčkou – po tomto sa len zapráši!

Perfektný obed z tortovej formy. Slaný koláč s mäsom, zemiakmi a výbornou omáčkou. Síce sa nejedná o klasický koláč, my ho tak voláme. Nech ho však nazvete akokoľvek, je to fantastická dobrota.

Potrebujeme:

  • 4-6 zemiakov podľa veľkosti
  • mleté ​​mäso (cca 500 g) – bravčové, alebo aj hydinové
  • rozdrvený cesnak
  • 1 vajíčko
  • soľ
  • korenie
  • syr mozzarella

Bešamel (prísady dávam od oka):

  • múka
  • maslo
  • horúce mlieko
  • soľ
  • korenie

príprava:

Vzali som šesť väčších zemiakov, ktoré súm uvarili v slanej vode. Mleté mäso som ochutil soľou, korením, pridal jedno vajíčko a z tejto hmoty som mokrými rukami vyformoval fašírky (guľky) -ako vidíte na obrázku.  Guľky som uložil do vymastenej tortovej formy tak, aby mali medzi sebou medzery a do medzier som uložíme nakrájané zemiaky. Bešamel urobíme klasickým spôsobom – na panvici si roztopíme maslo a pridáme múku, rozmiešame, aby sme získali hladkú zmes. Nakoniec vmiešame horúce mlieko a a túto zmes nalejeme na fašírky so zemiakmi, posypeme strúhaným syrom a vo vyhriatej rúre zapekáme túto zmes 40-45 minút.

Nóra Kissné Kovács recept!

 

Najlepšie recepty na dnes