Rýchly obed z rúry: Chutné fašírky s bohatou oblohou, pripravené na jednom plechu!

Skvelý a najmä rýchly a praktický tip na obed. Vyskúšajte churmkavé fašírky z rúry!

Skvelý a najmä rýchly a praktický tip na obed. Vyskúšajte churmkavé fašírky z rúry!

Potrebujeme:

500 g bravčového mäsa (hovädzie,bravčové, alebo zmes oboch)

100 g chleba + mlieko na namáčanie

2 strúčiky cesnaku

1 veľkú cibuľu

1 veľkú paradajku

...

4 lyžice kyslej smotany alebo majonézy

2 lyžice kečupu

100 g syra nakrájaného na plátky

Soľ a čierne mleté e korenie

Postup:

Mäso zmiešame s vajíčkami, pretlačeným cesnakom, polovicou cibule nakrájanou nadrobno (zvyšnú nakrájame na plátky) a chlebom, ktorý sme si namočili v mlieku. Ochutíme soľou, korením a všetko spolu premiešame.

Dôkladne prehnetieme a z mäsa tvarujeme mokrými rukami jednotlivé fašírky, ktoré na plechu vystlanom papierom na pečenie roztlačíme na hrubšie placky.

Placky potrieme kečupom, smotanou, na každú uložíme plátok cibule, plátok paradajky a syra. Vložíme do vyhriatej rúry a pečieme pri teplote 180 stupňov 30 minút.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

zdroj: vk