Výborný recept na fantasticky chutné mäsko s kapustou a jemnou omáčkou!
Potrebujeme:
500 g mletého bravčového mäsa
500 g kyslej kapusty
1 šálku uvarenej ryže
3 strúčiky cesnaku
2 mrkvy
1 lyžicu kyslej smotany
½ šálky paradajkového pretlaku alebo 1 šálku rajčinovej šťavy
500 ml mäsového vývaru
Soľ, čierne korenie, mletý zázvor, štipku muškátového orieška
Bravčovú masť
Postup:
Mäso zmiešame s ½ nestrúhanej mrkvy, ryžou, kyslou kapustou a ½ nadrobno nakrájanej cibuľky. Dochutíme soľou, pretlačeným cesnakom a koreninami.
Na panvici si zahrejeme masť a opražíme zvyšnú nadrobno nakrájanú cibuľku, pridáme zvyšnú mrkvu a chvíľu spolu restujeme. Zalejem vývarom a necháme celé prevariť, potom zložíme z plameňa, vmiešame kyslú smotanu a dobre rozmiešame.
Z mäsovej zmesi formujeme jednotlivé fašírky, ktoré ukladáme na vymastený plech. Prelejeme omáčkou a pečieme pri teplote 190 stupňov, po prvých 20 minútach stiahneme teplotu a pečieme ďalších 25-30 minút, alebo kým sa väčšina tekutiny neodparí.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)