Pripravte si ten najväčší plech: Fantastické mini-fašírky v jemnej omáčke si nebudete vedieť vynachváliť!

18

Výborný recept na fantasticky chutné mäsko s kapustou a jemnou omáčkou!

Potrebujeme:

500 g mletého bravčového mäsa

500 g kyslej kapusty

1 šálku uvarenej ryže

3 strúčiky cesnaku

2 mrkvy

1 lyžicu kyslej smotany

½ šálky paradajkového pretlaku alebo 1 šálku rajčinovej šťavy

500 ml mäsového vývaru

Soľ, čierne korenie, mletý zázvor, štipku muškátového orieška

Bravčovú masť

Postup:

Mäso zmiešame s ½ nestrúhanej mrkvy, ryžou, kyslou kapustou a ½ nadrobno nakrájanej cibuľky. Dochutíme soľou, pretlačeným cesnakom a koreninami.

Na panvici si zahrejeme masť a opražíme zvyšnú nadrobno nakrájanú cibuľku, pridáme zvyšnú mrkvu a chvíľu spolu restujeme. Zalejem vývarom a necháme celé prevariť, potom zložíme z plameňa, vmiešame kyslú smotanu a dobre rozmiešame.

Z mäsovej zmesi formujeme jednotlivé fašírky, ktoré ukladáme na vymastený plech. Prelejeme omáčkou a pečieme pri teplote 190 stupňov, po prvých 20 minútach stiahneme teplotu a pečieme ďalších 25-30 minút, alebo kým sa väčšina tekutiny neodparí.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Témy:


Pridajte svoj komentár