Máte chuť na fašírky? Mäsko najskôr obaľte a prelejte cesnakovou omáčkou: Je to neskutočná pochúťka!

Šťavnaté mäsové valčeky z mletého mäsa v chrumkavom trojobale a cesnakovej omáčke. Toto jedlo si hneď obľúbila celá rodina!

Šťavnaté mäsové valčeky z mletého mäsa v chrumkavom trojobale a cesnakovej omáčke. Toto jedlo si hneď obľúbila celá rodina!

Potrebujeme:

500 g mletého mäsa

1 plátok chleba bez kôrky

100 ml kyslej smotany

1 vajce

1 lyžičku petržlenovej vňate

...

1 lyžičku soli

Ak je to potrebné strúhanku na zahustenie

Na obaľovanie:

2 vajcia

Hladkú múku

Strúhanku

Olej na vyprážanie

Na omáčku:

30 g masla

1 lyžicu hladkej múky

100 ml mlieka

2-3 strúčiky cesnaku

300 ml kyslej smotany

Soľ a vegetu podľa chuti

Petržlenovú vňať

Postup:

Mäso zmiešame so soľou, petržlenom, vajíčkom a chlebom, ktorý sme si namočili do smotany.

Z mäsa formujeme mokrými rukami valčeky, ktoré obalíme ako klasické rezne – v múke, vajíčku a strúhanke.

Potom fašírky vypražíme na horúcom oleji zo všetkých strán dozlatista.

Na samostatnej panvici roztopíme maslo, vmiešame múku, mlieko a privedieme do varu. Potom vmiešame do zmesi smotanu, petržlenovú vňať a nakoniec aj cesnak. Necháme povariť pár minút, kým omáčka nezíska správnu konzistenciu – nezhustne. Fašírky potom jednoducho pridáme do panvice s omáčkou.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

zdroj: coolinarika