Fašírky z rúry, pečené takmer bez oleja!

Bez vyprážania, pečené v rúre takmer bez použitia oleja. Vyskúšajte zdravšiu verziu obľúbených mäsových fašírok.

Pripravte si na obed alebo večeru ľahšiu verziu obľúbeného pokrmu z mletého mäsa a ďalších chutných prísad. Vyskúšajte chrumkavé fašírky, ktoré ľahko a jednoducho pripravíte v rúre.

Potrebujeme:

500 g mletého mäsa (bravčové, morčacie, kuracie alebo hovädzie)

4 strúčiky cesnaku

1 väčšiu cibuľu

1 vajce

Zväzok petržlenovej vňate nasekanej nadrobno

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Strúhanku

Mlieko

Soľ a čierne mleté korenie

Postup:

Mäso zmiešame s cibuľou, pretlačeným cesnakom a vajíčkom. Pridáme strúhanku a mlieko tak, aby nám vznikla jednotná zmes, z ktorej sa budú ľahko formovať jednotlivé fašírky. Množstvo strúhanky a mlieka môže byť pri každom druhu mäsa iné, najlepšie to však budete vidieť pri miešaní zmesi.

Mokrými rukami formujeme jednotlivé fašírky (nie príliš vysoké), ktoré obaľujeme v strúhanke.

Pripravíme si plech na pečenie, ktorý vystelieme papierom na pečenie. Papier na pečenie potrieme trochou oleja a ukladáme naň fašírky tak, aby sa nedotýkali. Vložíme do vyhriatej rúry a pečieme pri teplote 200 stupňov 30 minút. Potom teplotu znížime na 180 stupňov a pečieme ešte 30-45 minút. Dĺžka pečenia závisí od druhu použitého mäsa, ale aj od vašej rúry.

Podávame s čerstvou zeleninou alebo inou prílohou podľa chuti.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

zdroj: liveinternet