Sú také chutné, že ich pripravujem 3-krát týždenne: Fantastické fašírky zapekané na kapuste!

Zapekané fašírky na kapuste s do chrumkava upečenými zemiakmi ako fantastický tip na neodolateľnú večeru.

Recept je jednoduchý a osloví nielen milovníkov kapusty.

 

 

Výborný recept na lahodné fašírky na kapuste z youtube kanála Lecker schnell.

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Potrebujeme:

1 cibuľu

soľ

zmes talianskych byliniek

muškátový oriešok

mleté čierne korenie

mletú papriku

2 strúčiky cesnaku

jarnú cibuľku

kôpor

5-6 PL bieleho jogurtu

2 ČL paradajkového pretlaku

kapustu

mleté mäso

Na zemiaky:

3 zemiaky

soľ

mleté čierne korenie

mletú papriku

2 strúčiky cesnaku

4 PL rastlinného oleja

60 g parmezánu

petržlenovú vňať

Postup:

Do misky pridáme mleté mäso.

Ďalej pridáme na kocky nakrájanú cibuľu, soľ, bylinky, muškátový oriešok, čierne korenie, mletú papriku, prelisovaný cesnak.

Dobre premiešame.

 

 

Cibuľku nakrájame na kolieska a vložíme do taniera.

Potom pridáme nasekaný kôpor a jogurt.

 

 

Pridáme pretlak a dôkladne premiešame.

Kapustu nakrájame na hrubšie plátky.

Poukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie.

 

 

Kapustu posypeme soľou a čiernym korením.

Z mäsa vytvarujeme fašírky a poukladáme ich na kapustné plátky.

 

 

Potom na mleté hovädzie mäso natrieme omáčku.

Plech vložíme do rúry a pečieme 45 minút pri teplote 180°C.

 

 

Umyté neošúpané zemiaky nakrájame a vložíme do misy.

V malej miske zmiešame soľ, čierne korenie, mletú papriku, prelisovaný cesnak a rastlinný olej.

 

 

Zmes pridáme k zemiakom a dobre premiešame.

Zemiaky poukladáme na plech vystlaný papierom n a pečenie.

 

 

Nastrúhame parmezán a posypeme ním zemiaky.

Zemiaky dáme piecť na 15 minút pri teplote 200°C.

 

 

Potom zemiaky pretočíme na druhú stranu a pečieme ďalších 15 minút pri teplote 200°C.

V miske zmiešame nasekanú petržlenovú vňať s parmezánom, posypeme upečené zemiaky a zamiešame.

 

 

Zmesou posypeme aj fašírky a môžeme servírovať.

Dobrú chuť!

Video návod:

 

 

Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pixabay