Fašírky ako obláčik: Pridajte 1 LYŽICU tejto ingrediencie do surovej hmoty a uvidíte ten rozdiel!

Koľko žien v domácnosti, toľko spôsobov, ako pripraviť dokonalé mleté ​​mäso.

 

 

Tieto fašírky sú zo štandardných surovín, no obsahujú aj jednu surovinu navyše, ktorá pozdvihne chuť celého jedla.

Čo sa oplatí pridať, aby boli naše fašírky mäkké, šťavnaté a na prvý pohľad lákavé?

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Stavte na odporúčanie z portálu newsy a nebudete ľutovať. 

 

 

Kvalitné mäso, pečivo, soľ, korenie, vajce, strúhanka – to je základný povinný zoznam ingrediencií pre tento typ jedla.

Stačí však v chladničke siahnuť po hustej smotane a otvoria sa pred vami nové kulinárske zážitky.

Dôležité sú však správne množstvá.

 

 

Aby sa mleté ​​mäso ľahko sformovalo a následne vypražilo do zlatista.

Mleté mäso s prídavkom smotany

Aby bolo mleté ​​mäso na fašírky nadýchanejšie, pridajte do takmer hotovej hmoty lyžicu hustej smotany.

Dôležitú úlohu tu zohráva, aby ste si vybrali kvalitnú smotanu.

Ideálna bude hustá 18% smotana.

 

 

Predpokladá sa, že na 500 g mäsa poslúži 1 polievková lyžica (cca 15 g) smotany.

Pred kombinovaním však dajte pozor na konzistenciu.

Niekedy sa totiž môže stať, že sa pečivo namočené v mlieku či vode nedostatočne vyžmýkalo a hmota bude riedka.

 

 

To isté platí, ak použijete väčšie vajíčko, ako obvykle.

Pri takýchto faktoroch je veľmi ľahké urobiť chybu v podobe nesprávnej hustoty zmesi.

Ak však cítime v rukách, že je konzistencia dostatočne kompaktná, no nie tvrdá, stačí smotanu jednoducho vmiešať do vopred pripraveného mäsa.

Ako miesiť hmotu, aby boli fašírky mäkké?

 

 

Miešanie hmoty z mletého mäsa sa môže zdať triviálne, ale nemali by sme podceňovať ani túto fázu.

Ak si mleté ​​mäso meliete sami, môžete si zvoliť typ sitka a kontrolovať celú štruktúru mäsa.

Pri balenom mletom mäse sa musíme spoliehať na to, že sme si vybrali kvalitný mäsový výrobok.

 

 

Preto si pri ďalšom spájaní surovín nájdeme chvíľku na premiešanie mäsovej hmoty mierne navlhčenými rukami.

Zakaždým do nej vtlačíme trochu vzduchu, čo bude mať pozitívny účinok aj po vyprážaní.

Tak jednoduché a tak efektívne.

S vyššie uvedenými radami máte zaručené, že takto pripravený pokrm poteší celú rodinu.

Fašírky trochu inak

S fašírkami sa dá čarovať aj iným spôsobom.

Vyskúšajte tento recept, v ktorom vás možno prekvapí surovina, ktorá sa pridáva namiesto bežného bieleho pečiva. 

 

 

Ingrediencie:

500 g mletého mäsa (bravčové alebo hovädzie a bravčové), najlepšie mleté

3 plátky vianočky (áno, klasickej sladkej vianočky)

1 vajce

pohár mlieka

1 cibuľa

3 lyžice strúhanky

1 lyžica pšeničnej múky  na posypanie

1 čajová lyžička majoránu

1 čajová lyžička tymiánu

soľ a korenie podľa chuti

olej na vyprážanie

Postup:

Cibuľu nakrájajte na malé kocky.

Vložte mäso a cibuľu do misy.

 

 

Namočte vianočku (môže byť aj staršia) do mlieka.

Po pár minútach ju vyžmýkajte z prebytočnej tekutiny a pridajte k mäsu.

Vďaka takémuto prídavku  bude hmota vláčnejšia, lahodnejšia a vyprážané fašírky kypré a šťavnaté.

 

 

K mäsu pridajte vajíčko, posypte majoránom a tymianom, korením a soľou a následne hmotu prehnetieme, aby sa dobre prevzdušnila.

Skvelá bude aj na jemnosť fašírok.

Z masy formujeme fašírky.

 

 

Každú obalíme v múke zmiešanej so strúhankou a dáme na panvicu s rozpáleným tukom.

Najlepšie je opražiť fašírky z oboch strán, potom panvicu prikryť, znížiť oheň a chvíľu opekať – vo vnútri budú mäkké a vláčne.

Dobrú chuť!

 

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: tjn
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: tjn